Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKültür SanatYaşam

Reşit Muhtar Kırıkkale’de konser verdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TRT ses sanatçılarından Reşit Muhtar, Diyanet Mensupları Derneği’nin (KIDIMDER) davetlisi olarak geldiği Kırıkkale’de sevenlerine unutulmaz bir gün yaşattı.
KENDİMİ KIRIKKALELİ KABUL EDİYORUM’
Gök Düğün Salonu’nda sahneye çıkan Reşit Muhtar, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin bestelenmiş eserlerini seslendirdi. Kırık Mızrap’tan naat ve ilahiler okuyan Reşit Muhtar’a Kırıkkaleliler alkışlarla destek verdi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Muhtar, programa çeşitli türkülerle de renk kattı. Fetullah Gülen ile 27 yıldır tanıştığını ve 23 yıldır şiirlerini onur ve gururla besteleyip seslendirdiğini söyleyen Muhtar, “23 yıl önce Hocamızın teklifiyle şiirlerini bestelemeye başladım. Mutluyum. Bugün de burada Muhterem Hocamızın, şiirlerini sizlerin arasında olmaktan gururluyum. Kilisliyim, ancak kendimi Kırıkkaleli kabul ediyorum.” dedi.
5 BIN KIŞI MÜRACAAT ETTI
Kırıkkale’de ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına 5 bin kişinin müracaat ettiğini açıklayan KIDIMDER Başkanı Necati Karakuş da ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması kapsamında Reşit Muhtar’ın Kırıkkale’de konser verdiğini dile getirdi. Dünya genelinde 2 milyon kişinin Hz. Muhammed’in (sav) hayatını okuyup öğrenmesi için Herkes O’nu Okuyor ödüllü kitap okuma yarışmasının düzenlendiğini hatırlatan Karakuş, “Kaybedeni olmayan bir yarışma. Herkesin Efendimizin (sav) hayatını okumasıyla hayatlarında önemli güzellikler yaşayacağına inanıyoruz. Amacımız, Efendimizin hayatının daha iyi tanıtılması ve O’nun sünnetinin yaygınlaştırılması.” diye konuştu. Programa Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök, Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Şahin, MHP Belediye başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, Anadolu Genç Sanayici ve Işadamları Derneği Başkanı Fatih Sarı, Kızılırmak Eğitim Kurumları Genel Başkanı Hayrettin Kaya, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
4 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu