Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
AsayişBahşılı

Roma Dönemina Ait Lahit Ele Geçiridi.

Bahşılı ilçesi Karaahmetli Köyünde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir yazlık evin bahçesinde bulunan iki balıkçı teknesinin çalınması üzerine Bahşılı İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM ekiplerince başlatılan operasyonda zanlılar yakalandı. Zanlıların evinde yapılan aramada 2 adet tarihi eser niteliği taşıyan mezar taşı ele geçirildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bahşılı ilçesi Karaahmetli Köyünde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir yazlık evin bahçesinde bulunan iki balıkçı teknesinin çalınması üzerine Bahşılı İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM ekiplerince başlatılan operasyonda zanlılar yakalandı.

Zanlıların evinde yapılan aramada 2 adet tarihi eser niteliği taşıyan mezar taşı ele geçirildi.

MEZAR TAŞI ELE GEÇİRİLDİ

Bahşılı ilçe Jandarma komutanlığına bağlı ekipler hırsızlık ihbarı üzerine, bölgedeki tüm güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyerek, balıkçı teknelerini çalan 3 şüpheliyi tespit etti. Zanlılar teknik ve fiziki takibe alındı. Samsun’a bağlı Vezirköprü ilçesindeki bir evde saklandığı tespit edilen 3 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren Jandarma ekipleri tarafından, hırsızlığı gerçekleştirdiği tespit edilen üç şahıs evlerinde arama gerçekleştirdi.  Jandarma tarafından hırsızlığı gerçekleştirdikleri tespit edilen şahısların Bahşılı ilçe merkezindeki ev ve eklentilerinde yapılan arama faaliyeti esnasında, şüphelilerden birinin evinin bahçesinde Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 2 adet tarihi eser niteliği taşıyan mezar taşı ile bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

ARKEOLOG TALEP EDİLDİ

Medusa (Helios) Güneş Tanrısı ile Bilgeliği temsil eden Çift Horoz figürlerini betimleyen tarihi eserlere el konularak taşların tarihi değerinin öğrenilebilmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü aracılığıyla Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinden Arkeolog talep edildi. Yakalanan şüphelilerin uyuşturucu, adam yaralama, ruhsatsız silah bulundurma ve su ürünleri kanununa muhalefet gibi suçlardan pek çok sabıka kayıtlarının olduğu tespit edildi. İşlemlerinin ardından Kırıkkale Adliyesi’ne sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x