Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Saadet Partisinde Kongre Heycanı

Kırıkkale Saadet Partisi Merkez İlçe kongresini Kırıkkale Kültür Merkezinde büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Hidayet Işık, tekrardan seçilerek güven tazeledi. Kongreye Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'da katılarak açıklamada bulundu. Karaduman, " bir Türkiye için değil, emeklilerimizin maaşını sadece faturalara tahsis etmek için de değil, adil bir paylaşım için söz veriyoruz''dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Saadet Partisi Merkez İlçe kongresini Kırıkkale Kültür Merkezinde büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Hidayet Işık, tekrardan seçilerek güven tazeledi. Kongreye Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’da katılarak açıklamada bulundu. Karaduman, ” bir Türkiye için değil, emeklilerimizin maaşını sadece faturalara tahsis etmek için de değil, adil bir paylaşım için söz veriyoruz”dedi.

KUTUPLAŞTIRAN DEĞİL KUCAKLAŞTIRANDIR

Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Genel İdare Kurul Üyesi Adnan Simit, üyeliklere ise Faruk Vurgun, Mustafa Başkan ve Selami Çakır seçildi. Divan’ın oluşturulmasının ardından Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Hidayet ışık açıklamada bulundu. Işık, “Değerli misafirler, kıymetli delegeler; çok değerli Kırıkkaleli hemşerilerim.Bizler hiçbir zaman politika yapmadık. Bizler siyaset yaptık.Çünkü siyaset peygamberi bir metot dur.İyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, fayda ile zararı. Adalet ile zulmü ayırt etme ve iyinin, doğrunun, faydanın ve adaletin yanında olmayı gerektirir. Ayrıca, kötünün, yanlışın zararın ve zulmün karşısında olmayı gerektirir. Ve her milli görüşçü iyiliği yaymakla, kötülüğü önlemekle mükelleftir. Milli görüş; hidayet demektir,Feraset demektir,Dirayet demektir.Milli görüş; maneviyatçılık demektir.Milli görüş; nefis terbiyesini esas almak demektir.Milli Görüş; Hakkı üstün tutmak demektir.Milli Görüş; Hak ve Adaleti anlayacak şekilde anlama ve anlatma zihniyetidir.Milli Görüş; ayrıştıra değil birleştirendir, kutuplaştıran değil kucaklaştırandır.Milli Görüşün birinci önceliği de Ahlak ve Maneviyattır.”dedi.

BÜYÜK BİR OLUŞUMU GERÇEKLEŞTİRDİ

“Biz Saadet Partisi olarak memleketin menfaatine olan her şeyde herkes ile konuşuruz. Bizler rahmetli ERBAKAN Hocamın talebeleriyiz.Milli Nizamın, Milli Selametin, Refahın, Faziletin ve Saadetin temsilcileriyiz.Geçmişe şöyle kısaca bakacak olursak; rahmetli ERBAKAN Hocamız, Bülent Ecevit’le hükümet kurdu. Kıbrıs Barış Harekâtı yapıldı, İmam Hatim okulları ve Kuran Kursları açıldı.Sonrada Süleyman Demirel ile koalisyon kurdu onunla da ağır sanayi hamlesi başlattı. Yüzlerce temel attı. Fabrikalar kurdu. Birinci ve İkinci MC Hükümetlerinde Alparslan Türkeş ile aynı hükümet içinde bulundu.Daha sonra da 54.Erbakan, hükümetini Tansu Çiller ile kurdu. Burada da D-8 gibi büyük bir oluşumu gerçekleştirdi. Havuz Sistemi ve Denk Bütçe yapıldı. İşçiye, memura, emekliye, çiftçiye verilen büyük bir zam oranlarıyla memlekette herkesin yüzünü güldürdü.Şimdi aynı şeyi muhterem Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu yapıyor. Bilge başkanımız Temel Bey’de rahmetli ERBAKAN Hocamız gibi çok geniş bir yelpazede yürümektedir. Bir uçtan diğer bir uca kaç tane siyasi parti varsa hepsi ile görüşüp konuşabiliyor.Çok kıymetli misafirlerimiz ve değerli delegeler;Bizler 50 yıldır önce Ahlak ve Maneviyat diyoruz. Şahsiyetli dış politika diyoruz. Ötekileştirme değil kardeşlik diyoruz. Hiç kimseye diklenmedik ama hep dik durduk. Güce teslim olmadık haksızlığa boyun eğmedikMilli Görüş siyaseti makam ve mevki için değil ALLAH rızası için yapan bir topluluktur. Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü, dil, mezhep, ırk ve renk ayırımı yapmaz hiç kimseyi ötekileştirmez.Milli Görüş; devleti ayakta tutan en temel unsurun adalet olduğunu savunur. Çünkü Adalet Mülkün temelidir.Bizler bütün insanlığın refah ve saadet için çalışan bir topluluğuz. Milli Görüşçüler seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışan bir kadrodur.’’

TEMEL TAŞLARINI OLUŞTURACAKTIR

“Her şey bir ile başlar. Hani hepimiz biliriz ya bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarır.Biz de diyoruz ki; bir insan bir şehri, bir şehir bir ülkeyi, bir ülkede dünyayı değiştirir.Biz inanarak söylüyoruz ki o bir insan Milli Görüşe inanan insandır. O bir kişi Saadet Partimizin sandık müşahididir. O bir insan Saadet Partimizin il başkanıdır, içe başkanıdır, teşkilat yöneticileridir, kadın kollarıdır, gençlik kollarıdır.Değerli dava arkadaşlarım; köyümüzde mahallemizde, il ve ilçelerimizde yapacağımız çalışmalar dalga dalga yayılacak, Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Adil bir dünyanın temel taşlarını oluşturacaktır. Bu kutlu yürüyüşte her zaman olduğu gibi aklımızda, gönlümüzde ve dilimizde iyilik ve güzellikten başka bir şey olmadığını göstereceğiz. Sadece oy istemek için değil kalpleri kazanmak için gideceğiz.”

ZAFER İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR.

 “Değerli misafirlerimiz, rahmetli ERABAKAN Hocamızın şu güzel sözü ile bitirelim. “Hayat doğru ile yanlışın, iyi ile kötünün, faydalı ile zararlının mücadelesinden ibarettir. Asıl olan insanlığa faydalı olmak ve Allah’ın rızasını kazanabilmektir. Cenabı Allah bizleri insanlığa faydalı olan ve rızasını kazananlardan eylesin.On yıldan fazla bir süredir ilçe başkanlığı görevini yürüten Selami ÇAKIR Bey kardeşime, yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu büyük davada bize teslim ettiği bayrağı en iyi şekilde taşımaya gayret edeceğim. Kıymetli misafirlerimiz, önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.Ve sizleri, selamların en güzeli olan Allah’ın selamı işle selamlıyorum.Allah’a emanet olun.”

 YENİDEN TESİS EDECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ

Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise yaptığı açıklamasında  “Birbirimizin hakkına girmemek, hakkını yememek için önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Her vatandaşımızın alın terinin yandaş enflasyonda erimediği yarınına güvenle baktığı güçlü bir Türkiye için çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Gençlerimizin yarın ne olacak endişesini taşımadığı geleceğe güvenle baktığı özgür bir Kırıkkale  için söz veriyoruz. Çiftçimizin sevgi ve emek ile ekip biçtiği alın terinin karşılığı olan ekmeğini yandaşlara değil kendi çoluk çocuğuna yedireceği bir Kırıkkale için çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Ailelerin tüm fertlerinin birlikte fabrikalarda çalışmak zorunda kaldığı, işten döndüğünde ise hangi marketten ucuza alırsam geçinebilirim diyerek market market dolaştığı, kuyruklarda beklediği bir Türkiye için değil, emeklilerimizin maaşını sadece faturalara tahsis etmek için de değil, adil bir paylaşım için söz veriyoruz. Engellilerimize onurlu yaşam şartlarının sağlandığı engelsiz kaldırımlar için ülkemizde kaybolan adaleti birlikte yeniden tesis edeceğimize söz veriyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x