Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Sağlık kompleksinde hasta kabulü başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eski SSK Hastanesi’nin yerine inşa edilen ve kentin farklı bölgelerinde hizmet veren sağlık kuruluşlarını bünyesinde toplayan, tam teşekküllü bir hastane olma özelliği taşıyan Sağlık Kompleksinde hasta kabulü başladı. Önümüzdeki günlerde resmi olarak hizmete açılacak olan tesisi ziyaret eden Vali Yunus Sezer, Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinden brifing aldı.

 

 

VALİ SEZER SAĞLIK KOMPLEKSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Vali Yunus Sezer, Fabrikalar Mahallesi’nde yapımı son aşamaya gelen Semt Polikliniği ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni bünyesinde barındıran Sağlık Kompleksini ziyaret etti. Vali Yunus Sezer, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş ve beraberindeki heyetle birlikte sağlık kompleksini gezerek incelemelerde bulundu ve brifing aldı. Ziyarette Sağlık Kompleksi hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilmiş 2017 yılında yatırım planında yer alan ve ihalesi yapılan Sağlık Kompleksi Yerleşkesi mevcut eski binaların yıkılarak   ‘ 23.112 m2 arsa alanı 5319 ada 3 parsel üzerine toplam oturum alanı 4.660 m2 ve kapalı alan 21 650 m2   ‘ olarak inşa edilmiştir. Proje ihale bedeli 37.321.876,05 TL’dir. 15.03.2019 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü’ne geçici kabulü yapılmıştır. Sağlık Kompleksi Yerleşkesi; İl Sağlık Müdürlüğü, Semt Polikliniği, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet verecektir” diye konuştu.

 

 

18 POLİKLİNİK HİZMET VERECEK

Semt Polikliniğini hakkında bilgiler veren Dr. Ağırtaş, “18 poliklinik, 1 Laboratuvar, 1 Radyoloji bölümü (USG, Röntgen), 2 Müşahede odası (Erişkin ve Çocuk Günübirlik), EKG, NST, SFT, Alçı Pansuman odası olarak planlanmıştır. Polikliniğimizde ilk etapta İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Ortopedi, KBB, Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Radyoloji olmak üzere 7 branşta uzman hekim ve 1 Diyetisyen ile hizmet verecektir. Polikliniğimizde idari Bölümden sorumlu olmak üzere 1 Başhekim Yardımcısı ve 1 Sağlık Bakım Hizmetleri Sorumlusu bulunmaktadır. 6 laboratuvar teknisyeni, 2 Röntgen Teknisyeni, 8 Hemşire, 4 V.H.K.I, 4 Güvenlik görevlisi, 2 hizmetli personel ile hizmet verecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

YENİ BİNASINDA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

Dr. Ağırtaş, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz; 3 kattan oluşmakta olup 18 klinik, 1 cerrahi kliniği, 1 acil klinik ve 1 mahkum kliniği olmak üzere toplamda 21 klinik olarak hizmet verecektir. 36 ünit ve cerrahi kliniğinde 1 ünit, acil kliniğinde 1 ünit ve mahkum kliniğinde 1 ünit olmak üzere toplam 39 ünit bulunmaktadır. 2 tane röntgen (panoramik ve periapikal), protez laboratuvarı ve Merkezi Sterilizasyon Ünitesi ile kalite standartlarına uygun olarak hizmet vermeye başlayacaktır. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde aktif çalışan 25 diş hekim, 2 idari hekim, 1 dişeti uzmanı, 7 röntgen teknisyeni, 11 hemşire, 7 sağlık teknisyeni, 4 tıbbi sekreter, 10 diş protez teknisyenı,4 laboratuvar teknisyeni ve 10 toplum sağlığı teknisyeni bulunmaktadır. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz 27.06.2019 tarihinde tamamen yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayacaktır.” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Emin
Emin
26 Haziran 2019 01:36

ilimize hayırlı olsun….Başarılı bir çalışma…

Bu Habere de Göz Atın!
Kapalı
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x