Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Saran’dan 19. Spor salonu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hayırsever işadamı Sadettin Saran memleketine bir spor salonu daha açtı

Yaptığı yatırım ve sosyal sorumluluk projeleriyle Kırıkkalelilerin gönlünde taht kuran Kırıkkaleli hayırsever İşadamı Sadettin Saran 19’uncu spor salonunu Kırıkkale’ye açtı. Saran tarafından yaptırılan ve Mustafa Özbek İlköğretim Okulu bahçesinde hizmet verecek olan spor salonuna, geçtiğimiz günlerde eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut’un ismi verildi.

BASKETBOL ATIŞI YAPTILAR

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkaleli hayırsever işadamı Sadettin Saran tarafından yaptırılan 19’uncu spor salonunun açılışı dolayısıyla Mustafa Özbek İlkokulunun bahçesinde tören düzenlendi.  Düzenlenen törene Kırıkkale Vali Yardımcısı Osman Akbaş, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İşadamı Sadettin Saran, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından spor salonunun açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Tüzmen ve Saran, salondaki basketbol potasına atış yaptı.

SARAN7A TEŞEKKÜR

Vali Yardımcısı Osman Akbaş, törende yaptığı konuşmada, adı Emine Bulut olan bu spor salonunu açmaktan buruk bir sevinç duyduklarını söyledi. Cumhuriyet şehri Kırıkkale’nin böyle menfur, insanlık dışı cinayetle Türkiye gündemine oturmasının bütün Kırıkkalelileri olduğu gibi kendilerini de rahatsız ettiğini dile getiren Akbaş, “Ancak bu toprakların yetiştirdiği insanlardan olan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın ülkemize sağladığı katma değerler, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde ilimize yapılan sayısız katkıları ve böyle bir spor salonunda Emine Bulut ismini yaşatması bizleri çok memnun etmiştir. İnşallah bu tür cinayetlerle ülkemiz bir daha karşılaşmaz. Hatırlıyorsanız ülkede 5 Ekim’de cinayetsiz bir gün geçirildi. Dileğimiz, cinayetsiz gün değil, aylar ve yılların olması” diye konuştu.

BOŞ BEYİN ŞEYTANIN OYUN ALANIDIR

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran da 19 yılda 19’uncu spor salonunu açmak ve Milli Eğitim Bakanlığına devretmek için bir araya geldiklerini söyledi. Bu gururu kendileriyle paylaştıkları için katılımcılara teşekkür eden Saran, “Emine Bulut bu topraklardan çıkan, yaşadığı dram ve trajik sonla yüreklerimize kazınan bir isimdir. Üstelik bu talihsiz kaderi yaşayan binlerce kadından sadece biri. ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ ve ‘Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ diyor Atatürk. Biz de Ata’mızın izinde şiddet gören tüm kadınların anısına bugün bu spor salonunu açıyor ve her zaman olduğu gibi ‘Boş beyin şeytanın oyun alanıdır’ diyerek çocuklarımızın kullanımına sunuyoruz” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x