Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Saygılı;‘Dilin kemiği yok..!’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK PARTİ KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYGILI: “BORÇLU OLMAYAN BELEDİYE YOK. ÖNEMLİ OLAN BUNU ÇEVİREBİLMEKTİR” 
AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı, proje konusunda kendisini eleştirenlere cevap verdi; “4 noktada proje çalışması yapıyoruz. Ekibin içerisinde tüm teşkilat, milletvekilleri ve başbakan yardımcımız var. İktidara gelemeyecek olanlar istediklerini vaat edebilirler. Dilin kemiğinin olmadığı gibi vaatte de sınır yok. Ben yapabileceğimi söyler, söylediğimi de yaparım” dedi.
SORULARI YANITLADILARAK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Merkez İlçe Başkanı Av. Mustafa Babayiğit, Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı ve parti yöneticileri gazetemizi ziyaret ettiler. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Sırrı Zengin ve Yazı İşleri Müdürü ve Haber71.net İmtiyaz Sahibi Cihat Mencet ile görüşen AK Parti Adayı Saygılı ile İl Başkanı Demir, önemli konularda yöneltilen sorulara cevap verdiler.
Saygılı;‘Dilin kemiği yok..!’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri‘SADECE KENDİNE GÜVENEN VARSA BAĞIMSIZ ADAY OLSUN’
Gazetemiz Haber Müdürü Fatih Gençer’in, “Halk arasında ‘Recep Tayyip Erdoğan için oy veriliyor’ düşüncesi var. Siz seçim hesaplamalarınız da bu durumu göz önünde bulunduruyor musunuz?” sorusunu sorusuna cevap veren AK Parti Adayı Saygılı, “Ak Parti Türkiye’nin olduğu gibi Kırıkkale’nin en büyük partisidir. Şu anki konum bunu apaçık gösteriyor. Kim sadece kendisine güveniyorsa bağımsız aday olması gerekir. Güçlü bir partinin adayı olmak, güçlü bir liderin partisinin adayı olmak bize büyük güç veriyor. Biz de aday olarak bu güçlü parti ve liderin oyunun artırmak çabasındayız. Bir eksiğimizin olduğunu düşünmüyoruz. Bizim hakkımızda söyleyecekleri eksi bir konu yok” diye cevap verdi.
‘İKTİDARA GELEMEYECEK OLANLAR…’
Gençer’in “Proje konusunda herhangi bir açıklama yapmadınız. “Kırıkkale’yi marka şehir haline getireceğim” vaadinize uygun projeleriniz var mı?” sorusuna cevap veren Saygılı, “Biz iktidar partisiyiz. İktidar partisinin adayları proje açıklarken, çok ince düşünüp kaynaklarını da tespit ettikten sonra açıklamak durumundadır. İktidarda olmayanlar, iktidara gelmesi mümkün olmayanlar istedikleri vaatte bulunurlar. Vaatte sıkıntı yoktur, dilin kemiğinin olmadığı gibi… Biz yapacağımızı söyleriz, söylediğimizi de yaparız. Bizim için en önemli konu bu. Biz şuan da 4 ayrı noktada proje çalışması yapıyoruz. Bu çalışma içerisinde komple teşkilatımız, milletvekillerimiz ve başbakan yardımcımız da var. Bu çalışmalar neticesinde tüm ekibimizle birlikte karar toplantısı yapıp basınımıza duyuracağız”
‘SİYASİ AMAÇ YOK ALLAH RIZASI VAR’
Gençer, seçim tartışmalarına sıkça malzeme olan sosyal yardımlar konusunda da Saygılı’ya bir soru yöneltti. “Hükümetin ve belediyenin sosyal yardımları konusunda seçim hesaplamaları yapılıyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Saygılı, “Sosyal yardım fonu yeni oluşturulmuş bir fon değil. Bu fon AK Parti hükümeti ile birlikte aktif olmuş bir fondur. Bu fondaki kişiler kayıtlı kişilerdir. Bunların her biri araştırmalar yapılarak, gerçekten yardıma muhtaçlıkları tespit edilerek kaydediliyor. Buradaki ölçü siyasi görüş değil, ihtiyaçları olup olmadığıdır. Belediyemiz de bir yardım yapacaksa kişilerin durumlarını tespit eder. Burada bir siyasi amaç yok, Allah rızası var.
‘BELEDİYELER HİZMET KAPISIDIR’
Şehirdeki işsizliğe yönelik düşünceleri hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Saygılı, “Bugün hükümet olarak genel idarenin yapmış olduğu büyük projeler var. Örneğin Silah Organize Sanayi Bölgesi yatırımı var. Bu Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek. Bunun başka hiçbir yerde örneği yok. Biz yerel yönetim olarak hükümet tarafından yapılacak projelerin önünü açacağız. Şehrimizi projelere ve yatırımlara hazır hale getirmek çabasında olacağız. Belediyeler istihdam kapısı değil, belediyeler hizmet yeridir”
‘ESAS OLAN BORÇLARI ÇEVİREBİLMEKTİR’
Belediye borçları ve işçi alacakları hakkında izleyeceği yol hakkında açıklama yapan Saygılı, “Borçsuz belediye yok. Devletlerin de borcu vardır. Esas olan bunu çevirebilmektir. Esnaf olup ticaret yapanların da borcu var. Dediğim gibi bunu çevirebilmek önemlidir. Çevirirken de aksatmamak gerekiyor. Bu da idarecilikle alakalı bir şeydir. Eğer işçilerin alacakları ile ilgili bir sıkıntı varsa bunu giderebilecek tek parti iktidar partisidir. Biz iktidar partisiyken ödeyemezsek, diğerlerinin hiçbirisinin ödeyebilme şansı yoktur. Ancak şahıs olarak belediye başkan adayı olarak bana sorarsanız, birinci önceliğim çalışanların mutluluğudur. Önce belediyedeki çalışanlar mutlu olacaklar ki daha iyi hizmet edebilecekler.
‘HEPİMİZ KIRIKKALELİYİZ DİYEBİLMELİYİZ’
Şehirde kültürel bir birliktelik oluşturmak adına çaba sarf edeceklerini dile getiren Saygılı, “Kırıkkale yeni bir şehir olması nedeniyle maalesef şehir kültürü tam oluşmuş değil. 1989 yılında il olmuş bir şehir ve çevre il ve ilçelerden göç almış bir şehir. Biz öncelikle hepimiz ‘Kırıkkaleliyiz’ diyeceğin sonra şehir kültürümüz oluşacak” dedi.
‘ÇATIŞMA ORTAMI YOK’
AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir ise, 17 Aralık Operasyonları ile başlayan hükümet-cemaat tartışması algısının Kırıkkale’de nasıl karşılandığı konusundaki soruyu yanıtladı. Demir, “Biz iyi niyetli ve kötü niyetlileri çok iyi biliyoruz ve ayırt ediyoruz. Sonuçta baktığımız da Kırıkkale’de birçok kişinin çocukları o okullardan mezun oldu. Biz çocuklarımızı ve iyi niyetli vatandaşlarımıza karşı tavır almıyoruz. Kırıkkale’de bir çatışma ortamı yok. Ülke genelinde de yok. Sonuçta vatandaşımız doğruyu ve iyiyi teşhis edebiliyor. Bizler nereye gitsek vatandaşımızdan bu konuda destek görüyoruz” dedi.
‘HEDEFLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Seçim süreci başlangıcında, “Kırıkkale’de 11-0 yapacağız” açıklamaları hatırlatılan Demir, “Bu bizim hedefimiz ve bu hedefimizin gerçekleşmesi için tüm çabayı gösteriyoruz. Partimizin adaylarının kazanması ve ilçelerimiz ve beldelerimizin hizmet konusunda en iyisini almasını istiyoruz. İnşallah seçimler sonunda bu hedefimiz gerçekleşecektir” dedi.
‘İNTERNETİN EN MAĞDURU MUHALEFETTİR’
İnternet Yasası hakkındaki tartışmalara da değinen Demir, “Türkiye’de muhalefet diye bir şey yok. Ana muhalefet ve yavru muhalefet üyeleri 3 gün önce söylediklerini bilinçli bir şekilde unutuyorlar. Örneğin, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması konusunda hemfikir olduk. Ancak şimdi bu konuda muhalefetin söylediklerini unutup geri adım attığını görüyoruz. İnternet yasasında kötü bir şey yok. Özel hayatı milletin gözü önüne çarşaf çarşaf sermeye karşıyız. Bu konuda en kötü anıları olan CHP’liler ve MHP’lilerdir. CHP lideri o yüzden istifa etmek zorunda kaldı. MHP’li vekil adayları çekilmek zorunda kaldı. Muhalefetin söyleyecekleri, üretecekleri hiçbir şey yok. Muhalefettekiler muhalif bir gazetenin manşeti ile gün boyunca politika yapıyor. Böyle bir siyaset tarzı yok. CHP 50 yıldır tek başına iktidar olamıyor. Çünkü halkın yanında politika izlemiyorlar. Halktan kopuklar, halkın isteklerine cevap veremiyorlar” diye konuştu.
 

Başa dön tuşu