Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

“Seçim çalışmalarına başlıyoruz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Pazartesi günü üçüncü kahvaltılı toplantının gerçekleştirileceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, önümüzdeki hafta da Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısının yapılabileceğini bildirdi. Atalay, “Böylece seçim çalışmalarına başlayacağız” dedi.
‘VERİMLİ TOPLANTI’
Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Merkezi’nde, milletvekilleriyle bir araya geldiği kahvaltılı toplantının ardından, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Parlamentonun önümüzdeki hafta tatile gireceğini ve milletvekillerinin alana gideceğini hatırlatan Atalay, “Burada son bir görüşmeler yapılıyor. Onların bazı soruları olabilir, yürüyen süreçle ilgili, seçim kampanyasıyla ilgili onlar cevaplanıyor. Başbakanımızın konuşmasından çok toplantıların, bu programın özelliği milletvekillerimiz konuşuyor, bazen soru soruyorlar, bazen bir öneri getiriyorlar. Dolayısıyla çok verimli bir toplantı” diye konuştu.
‘GENİŞLETİLMİŞ İL BAŞKANLARI TOPLANTISI’
Pazartesi günü üçüncü kahvaltılı toplantının gerçekleştirileceğini söyleyen Atalay, önümüzdeki hafta da Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısının yapılabileceğini bildirdi. Atalay, “Kampanyayla ilgili onlara da son mesajlar verilmiş olacak. Böylece de seçim çalışmalarına başlayacağız” dedi. Toplantıda Meclis’teki çalışmalar, yürüyen süreç, Meclis’e devam ve seçim bölgeleriyle ilgili farklı konuların ele alındığını dile getiren Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘BİZZAT BAŞKANLIK YAPMASI ÖNEMLİ’
“Daha önce de biliyorsunuz Başbakanımız 7 bölgeyle görüşmüştü gruplar olarak. Şimdi ise yaklaşık yüzer kişilik gruplar halinde üçe bölünerek bu istişare yapılmış oluyor. Doğrusu biz partimizin birliğini, bütünlüğünü, arkadaşlar arasındaki bilgi akışını sağlıklı şekilde yürütme yönünde çabalar olarak bunları değerlendirmek lazım. Başbakanımızın bizzat toplantıya başkanlık etmesi, ilk ağızdan sorulan sorulara cevap vermesi, şu ortamda seçim ortamına giderken çok önemli.”
‘DİĞER ÜLKELERLE MUKAYESE EDİLSİN’
Atalay, bir gazetecinin “MİT’e operasyonel yetki veren ve MİT Kanunu’nda değişiklik öngören bir teklif Meclis’e gönderildi. Çeşitli eleştiriler de var. Bu noktada neler söyleyeceksiniz” sorusuna, “O konuda hemen bir şey söylemeyeyim. Teklifleri herkes bir incelesin. Muhtevasına bakmak lazım. Diğer ülkelerle mukayese edilsin. Bunları ben doğrusu olağanüstü şeyler olarak görmüyorum, yani bir tedbirler olarak. Diğer ülkelerle de mukayese edildiğinde çok benzer şeylerdir. Ülkenin istihbarat teşkilatının kendiyle ilgili bazı düzenleme ihtiyaçları olduğu belli, onlarla ilgili. Ama biraz daha bu konunun heralde içeriğini incelemek lazım” şeklinde yanıt verdi.
‘O DA ÇÖZÜMLENMİŞ OLDU’
Anayasa Mahkemesinin Ergenekon davası tutuklusu eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun tahliyesine karar vermesinin hatırlatılması üzerine Atalay, “İyi bir çözüm. Yani sağlık durumuyla ilgili, bu insani bir şey doğrusu. Zaten o konuda herkes nasıl bir çözüm bulunabilir, hem çözüm bulunsun hem hukukun içinde olsun. O da çözümlenmiş oldu. Ondan sadece memnuniyet duyarız” diye konuştu. Atalay, Genelkurmay Başkanlığında yapılacak Dış Güvenlik Toplantısı’yla ilgili bir soru üzerine de toplantıyla ilgili Başbakanlığın açıklama yapabileceğini bildirdi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
serkan KOŞAN
serkan KOŞAN
26 Şubat 2014 23:20

KIRIKKALEYE NE FAYDAN OLDU KOSKOCA TC BAŞBAKAN YARDIMCISI

Başa dön tuşu