Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

ŞEHİT AİLELERİNE SOSYO DESTEK

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Proje çerçevesinde Şehit ve Gazi aileleriyle fidan diktiler

Kırıkkale Kadın Destekleme derneği tarafından yürütülen ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Şehit ailelerine yönelik sosyal içerme projesi’ devam ediyor. Proje çerçevesinde Kırıkkale Üniversitesi kampüsünde şehit ve gazi ailelerinin katılımıyla ağaç dikimi gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Müzeyyen Özhavzalı, proje çerçevesinde toplamda 30 şehit ve gazi annesinin eğitim alacağını söyledi.

SOSYALLEŞMELERİNE DESTEK VERİLMEKTE

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği’nin yürüttüğü “Şehit Ailelerine Yönelik Sosyal İçerme” Projesinde,  başta Projemizde katılımcı olana şehit ve ailelerinin şehit ve gazileri olmak üzere tüm Şehit ve Gaziler anısına Ağaç Dikme Töreni Kırıkkale Üniversitesi kampüsünde yapıldı. Projede katılımcı olan şehit ve gazi aileleri, Dernek üyeleri, öğrenciler ve Kırıkkale Jandarma Komutanlığından askerlerle birlikte ağaç dikimi gerçekleştirildi. Proje yürütücüsü ve Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği’nin Başkanı Dr.  Öğr.Üyesi Müzeyyen Özhavzalı “Proje 1 yıllık olup, toplamda 30 şehit ve gazi annemiz eğitim alacaktır. Proje’de ilk grup olarak Kırıkkale’de yaşayan 15 şehit ve gazi annesi Kırıkkale İl Kültür ve Turizm  Müdürlüğü’ndeki atölyede  el sanatları, tasavvuf müziği gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerle sosyalleşmelerine destek verilmektedir. Diğer yandan şehit annelerine grup odaklı ve bireysel olarak psikolojik destek seansları yapılmaktadır. Ayrıca bu Proje edinilen mesleki yetenekle üretime ve istihdama katılması sağlanarak hem ilin hem de ülkemizde istihdam edilen kişi sayısı artmasını sağlamaya çalışılmaktadır” ifadesini kullandı.

DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Dernek Başkanı Özhavzalı: “Bu programda ve Projemizde başından beri destek ve çalışmaları ile yanımızda olan başta Kırıkkale Valimiz Yunus Sezer olmak üzere Kırıkkale Valiliğimize, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü’müze, Kırıkkale Üniversitesi’nin Değerli Hoca Arkadaşlarıma,  Değerli Dernek Üyelerime ve Proje görevlilerine, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk gelişimi Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi,  Yapı İşleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Personeline, Kırıkkale MYO Radyo ve TV Bölümü, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimler Derneği, Kırıkkale Şubesi, Kırıkkale Jandarma Komutanlığı’na, Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne, Kırıkkale Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal İl Müdürlüğü, Kırıkkale İl Müftülüğü, Kırıkkale İl Kültür ve Turizm  Müdürlüğü, Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ve Programa katılan Yahşihan Belediye Başkanına çok teşekkür ederim. Şehit ve gazi yakınları bize bu vatan için canlarını veren Şehitlerimiz ve gazilerimizin emanetidir. Hem bir akademisyen hem de bir STK başkanı olarak ekibimizle projelerle onlara destek olmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz “ dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x