Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür Sanat

Türkülerin hikayeleri canlandırıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ”Türküler-Hikayeleri-Dramaları” etkinliği gerçekleştirildi.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Keskin ilçesinin yetiştirdiği sanatçılardan merhum Hacı Taşan’a ait bozlak türkülerinin hikayeleri senaryo haline getirilerek canlandırıldı. Kırıkkale Öğretmenler Tiyatro Grubu tarafından Hacı Taşan’ın “Değirmene Taş Koydum” türküsü canlandırıldı. Tiyatro ekibinin canlandırdığı düğünde, gelin ve damat sahne almasının ardından davulzurna eşliğinde halaylar çekildi. Tek perdelik oyunla türkünün hikayesi mutlu sonla tamamlandı. Ustalar Topluluğu ve öğretmenlerden oluşan tiyatro ekibinin sergilediği performans, katılımcılar tarafından büyük alkış topladı.

TİYATRO EŞLİĞİNDE SAHNELENDİ

Bozlak müziğinin Orta Anadolu’nun önemli bir kültürü olduğunu vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Demiröz “Kırıkkale’de bu kültürün merkezlerinden birisidir. Bozlak türkülerimizin hikayeleri anlatıldı. Bazı türkülerinin de hikayeleri tiyatro ile sahnelendi. Amacımız bu türkülerin doğuşunu seyirciye ve dinleyiciye canlı bir şekilde anlatmaktı. İlk defa bozlak üzerine böyle bir çalışma yapıldığını düşünüyorum. Kırıkkale Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlemiş olduğumuz ”Türküler-Hikayeleri-Dramaları” isimli programımızı Kırıkkale halkımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Programımıza yoğun ilgi gösteren Kırıkkale Halkımıza, Programda emeği geçen il Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Kırıkkale Ustalar Topluluğuna ve Kırıkkale Öğretmenler Tiyatro Grubuna teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x