Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSpor

Seyyahlar Konya ve Nevşehir’i gezdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı ”Seyyah Bizim İller” proje kapsamında Keskin İlçesinde farklı liselerde okuyan 40 erkek öğrenci Konya gezisine gitti. Öte yandan Keskin’den 43 bayan öğrenci ise Nevşehir’e gitti.
SELÇUKLU ESERLERİNİ TANIDILAR
Konya’da gezi grubumu rehber Salih Arslan eşliğinde Konya’da bulunan Selçuklu Sultanlarının yaptırmış olduğu medreseler, camiler, köşkler, şadırvanlar, kümbetler olmak üzere birçok tarihi ve kültürel yerlerimizi gezdirilerek bilgiler verildi. Öğle yemeğinde sonra Hz. Mevlana’nın hayatına dair birçok bilgiler verilerek Hz. Mevlana’nın türbesi, yaşadığı yerler gezildi. Gezi grubu ayrıca Hz. Şems türbesini ve Alaeddin Tepesini de gezerek tarihe, kültürümüze ait çok önemli bilgiler aldılar.
PAYLAŞIM ORTAMI
Dönüş yolculuğu sırasında Gençlik Merkezi Müdürü Hadi Yalman gezi hakkında gençlere bazı sordu ve doğru cevap veren gençlere bir takım hediyeler verildi. Geziye katılan gençler gezi ile ilgili olumlu düşünce ve fikirlerini otobüs içerisinde paylaştılar. Ayrıca gençler Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Gençlik Merkezine organizasyondan dolayı teşekkür ettiler.
NEVŞEHİR’İ GEZDİLER
Keskinli bayan öğrenciler ise aynı proje kapsamında Nevşehir gezisine katıldılar. 43 bayan öğrencinin katıldığı gezide, Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi, Avanos, Üçhisar, Zelve, Üç güzeller, Göreme ve Ürgüp gibi tarihi ve turistik yerleri gezildi. Gezi sonrasında gençler projeden çok memnun kaldıklarını dile getirerek geziyi düzenleyenlere teşekkür ettiler.

Başa dön tuşu