Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Bu hastanede tedavi olamazsınız!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

7 aylık hamile Tuğba Perk sürekli tedavi gördüğü Özel Hilal Hastanesi’ne tedavi olmak için gitti, hastane yönetimi, “Talimat var, burada artık tedavi olamazsınız” dedi. Perk’in kapı dışarı edilmesinin nedeni haberimizde…‘TALİMAT VAR RANDEVU VEREMEYİZ’

Edinilen bilgiye göre; 2,5 yıl boyunca hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan Osman Perk (29), kendisine fazla nöbet yazılması ve maaşına zam yapılmaması nedeniyle tek taraflı olarak işten ayrıldı. Tazminatını alamayan Perk, Özel Hilal Hastanesi’ni mahkemeye verdi ve ilk duruşmayı kazandı. Perk’in eşi 7 aylık hamile Tuğba Perk ise aynı hastanede sürekli Kadın Doğum Uzmanı Abdulkadir Yanartaş’ın gözetiminde tedavi oluyordu. Hastane yönetiminin, “Osman Perk’in eşi Tuğba Perk artık burada tedavi olamaz” demesi üzerine eşi ile birlikte hastaneye giden Osman Perk, hastane yönetiminin engeli ile karşılaştı.

‘YAPACAK BİR ŞEY YOK’

İlk olarak bölüm kayıt kabule başvurarak randevu almak isteyen genç çifte 5 Nisan Cumartesi 10:40’a randevu verildi. Ancak daha sonra bilgi işlem sorumlusu tarafından Osman Perk’e sözlü olarak, hastane sahibinin talimatı olduğunu ve artık eşinin hastanede tedavi olamayacağı söylendi. Bunun üzerine Hastane Başhekimi Metin Tahhan’a şikayette bulunan genç çift, “Yapacağımız bir şey yok” cevabını aldı.

‘ZATEN BURADA TEDAVİ OLMAMIŞTIN!’

Ardından hastanenin hasta hakları sorumlusu devreye girdi. Ancak sorumlu da yapılacak bir şeyin olmadığını söyledi. Yaşanılanlara şahit olan Gazetemiz Haber Müdürü Fatih Gençer, önce Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ve daha sonra İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun ile görüştü. Hasta hakları sorumlusu bayan bu kez de, hamile Tuğba Perk’e, “Sen zaten burada tedavi görmüyordun” dedi. Daha sonra hastane başhekimi ile görüşen sorumlu, “Size bugün randevu veremeyeceğiz, daha sonra gelin” diyerek, güvenliklere talimat verdi ve genç çifti dışarı çıkarmalarını sağladı.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM’

Osman Perk, hastane yönetiminin hekim seçme hakkı ve özgürlüğüne karşı geldiğini ve suç işlediğini dile getirerek, “Bu hastaneye 2,5 yılımı verdim. Her şeyden önemlisi, hamile olan eşimi kapı dışarı ettiler. Randevu vermemek için her şeyi yaptılar. Nereye gitsem hastane sahibinin talimatının olduğunu ve eşimin artık bu hastanede tedavi olamayacağı cevabını aldım. Gerekli yerlere başvurup suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Perk, “Eşimin burada tedavi olamamasının nedenini yazılı olarak tarafıma verilmesini istedim ancak vermediler” dedi.

‘SAĞLIĞIMIZI HİÇE SAYIYORLAR’

Hamile genç kadın ise, “Ben hamileliğimin başından beri Kadın Doğum Uzmanı Abdulkadir Yanartaş’ın gözetimi altındayım. Burada tedavi olduğumu belgelerle ispatlayabilirim. Sizlerin de gördüğü gibi benim burada daha önce hiç tedavi olmadığımı söylediler. Burada bir anne ve bebeğinin sağlığı söz konusu ancak hastane yönetimi tedavime engel olmak için her şeyi yapıyor. Hekim seçme hakkı ve özgürlüğüme karşı geliyorlar. Tek suçumuz ise eşimin bu hastane ile mahkemelik olması. Ancak sağlık kuruluşlarının insan ayırt etme gibi bir lüksü yok” diyerek sitemde bulundu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
7 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu