Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Sigara oyunu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sigara toptancı firmalarının bayiilere dağıttıkları sigara sayısında büyük düşüş yaşandı. Bu durum ‘Zam geliyor’ yorumlarına neden oldu. Kasım ayında fiyat indirimine giden TEKEL’in yeni yıla kaç oranında zamla gireceği merak ediliyor.

BAYİİLER TEPKİLİ

Bakkallar, büfeler ve bünyesinde sigara reyonu bulunduran alışveriş noktalarında sigara çeşitliliği azaldı. Bayiler ise topu toptancı firmalara attı. Toptancı firmaların sigara dağıtımını büyük oranda azalttığını ve kısıtlı olarak dağıtım yaptığını ifade eden bayiler, “Toptancılar zammı bekliyor. Sigara kısıtlı dağıtılıyor. Müşteriler ise bize tepki gösteriyor. Ancak bu durum bizden değil, toptancılardan kaynaklanıyor” dediler.

TEKEL YILA ZAMLA GİRECEK

Yeni yılda sigaraya zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak zam uygulanacak markaların başında TEKEL ürünleri geliyor. Çünkü TEKEL, 2013 yılının ilk aylarında yapılan zammı geri çekmiş ve Kasım ayında fiyat indirimine gitmişti. TEKEL her ürününe ortalama 75 Kr. İndirim yapmıştı. TEKEL’in yeni yıla kaç oranda zamla gireceği merak ediliyor.  Bayiler ve vatandaşlar sigara saklayan toptancılara tepki gösteriyor. Bayiler toptancıların yeniden dağıtım kotasını artırmasının yeni yıl sonrasına kalmasını beklediklerini söyledi.

KAÇAK SİGARAYA YÖNELME ARTIYOR

Öte yandan bayiiler, sigaranın saklanması nedeniyle vatandaşların kaçak sigaraya yöneldiğini de söyleyerek, “Kırıkkale’de kaçak sigara satanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunun önüne geçebilmek için zam ve stoğun sona erdirilmesi gerekiyor. Aksi halde kaçak sigaraya yönelme daha da artacak” dediler.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilhat
ilhat
31 Aralık 2013 01:04

bu ne biçim haber. tekel mi kaldı. özelleşeli yıllar oldu. haberde sigara markalarının reklamını yapmayın. niçin buzlama yapmıyorsunuz. sigara reklamı suç degil mi?

ilhat
ilhat
31 Aralık 2013 01:00

bu ne biçim haber. tekel mi kaldı. özelleşeli yıllar oldu.

Başa dön tuşu