Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKültür Sanat

Tarihi ve kültürel birikimiz güçlü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15-22 Nisan Turizm Haftası münasebetiyle Kültür Merkezinde bir program düzenlendi. Vali Vekili Rıfat Ata, Türkiye’nin sayılı turizm ülkelerinden olduğunu, Kırıkkale’nin ise tarihi ve kültürel birikimi güçlü olan bir il olduğunu söyledi. 
TURİZM KALKINMADA ÖNEMLİ ETKEN
Düzenlenen programa Vali Vekili Rıfat Ata, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, il müdürleri, davetliler ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er; ilimiz kültürü ve turizmi hakkında çeşitli bilgiler vererek Turizm Haftasının ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade etti. Programda konuşan Vali Vekili Rıfat Ata: “ Turizm Haftası münasebetiyle tertiplediğimiz bu programa şahsım ve Valiliğimiz adına hoş geldiniz diyorum.  İnsanların türlü amaçlarla yaptıkları gezilere Turizm denir. Turizm; başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek alışveriş etmek için yapılan gezileridir. Turizm iç ve dış turizm olarak ikiye ayrılır. İç turizmde insanlar sürekli yaşadıkları kentin dışına yaptıkları gezilerdir. Dış turizm ülkeler arasında yapılan gezilerdir. Yabancı turist hangi amaçla gelirse gelsin ülkemizde para harcayabilir. Turistin harcadığı paraya döviz diyoruz. Görüldüğü gibi ülkemizin kalkınmasında turizmin çok önemli bir yeri ve önemi vardır.Tarihi ve kültürel birikimiz güçlü - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İKLİMİMİZ YETER
Turist dinlenmek, eğlenmek, gezmek, görmek istediği yere kolay ve rahat gitmek ister. Bunun için Kara, deniz ve havayollarımızın, konaklama yerlerimizin iyi olması gerekir. Dünyada insanların gelir düzeyleri sürekli artmaktadır. Gelir düzeyi yükselen insanlar başka yerleri görmek istedikleri gibi daha fazla para harcama eğilimindedirler. Turizm sektöründe yaklaşık 2 trilyon dolar harcama yapılmaktadır. Bu paradan ülkemize yaklaşık 32 milyar dolar pay gelmektedir. Yılda 35 milyon kişi ülkemizi ziyaret etmektedir.   Yurdumuz turistlerin ilgi duyduğu tarihi kültürel bir turizm ülkesidir. Ülkemiz Asurlardan, Hititlere kadar, Romalılardan Selçuklulara, Osmanlılara kadar çeşitli medeniyetlerin yaşadığı bir bölgededir.  Bu açıdan tarihi eserlerin bir bölümü ayaktadır, bir bölümünün ise kalıntıları bulunmaktadır.  Ülkemizde dört mevsim bir arada yaşanmaktadır.  İklimi bitki örtüsü, tarihi ve turistik yönden çok zengin bir ülkedir.
HER TÜR TURİZM YAPILABİLİR
Ülkemiz turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Deniz-güneş, yat turizmi-mavi yolculuk, sörf turizmi, yayla turizmi, doğa turizmi, inanç turizmi, sağlık turizmi (kaplıcalar) mağara turizmi, müzeler, ören yerleri gibi pek değere sahip bir ülkeyiz. Turistler Türk örf adetleri, töreleri görmek ve yaşamlarını bilmek isterler. Turistlere karşı daima güler yüzlü olmak durumundayız. Onların memnun ayrılması Ülkemize daha çok turistin gelmesini sağlar. Daha çok turist, daha çok döviz, daha çok döviz zenginleşme ve kalkınma demektir. Ülkemizin bacasız sanayi sektörü diye anılan Turizm sektörü gün geçtikçe gelişerek Ülkemizin kalkınmasındaki önemli sektörlerden biridir. İlimizde tarihi ve kültürel birikimi güçlü yörelerimizden birisidir.
 
RESTORE ÇALIŞMALARI
Bu bağlamda tarihi ve kültürel mirasımızın turizme kazandırılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle Keskin yöremizde tarihi Çeşnigir Köprüsü restore edilmiş, Taş Mektep Binası restore edilerek Halk ozanı Hacı Taşan Kültür Merkezi adıyla hizmete sunulmuş, Yeraltı şehri (Sulu Mağara) restorasyonu tamamlanmış, Ressam Rahmi Pehlivanlı’nın doğup büyüdüğü ev kamulaştırılarak restore edilmiştir. Kısa süre içerisinde Müze Ev olarak hizmete alınacaktır. Ayrıca özel mülkiyete ait tescilli sivil mimari örneği yapılara da proje ve uygulama yardımı yapılmaktadır. Yahşihan İlçemizde de Anadolu’nun ilk demir köprüsü restore edilmiştir.
SERGİ AÇILDI
Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda önemli mesafeler alınmıştır. Bu kapsamda uygulama projeleri yapılmaktadır. Akabinde imalat işleri başlatılacaktır. Böylece ilimizde rekreasyon amaçlı önemli bir proje hayata geçirilmiş olacaktır. Kırıkkale, Kızılırmak’la buluşturulacaktır. Turizm Haftamızın ülkemize bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi. Daha sonra Memleketim adlı müzik sunumu yapıldı. Halk oyunları gösterileri sunuldu. Turizm haftası dolayısıyla anaokulu öğrencileri ve velileri tarafından yapılan el sanatları sergisi gösterime sunuldu

Başa dön tuşu