Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Tarım araçları trafiği olumsuz etkilemeyecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi” kapsamında sürücülerin karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının sebep oldukları trafik kazalarının azaltılması amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
PROJE TOPLANTISI YAPILDI
Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Erdal Akkuş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Demir, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ve proje hakkında katılımcılara bilgiler veren Yahşihan İlçe Emniyet Müdürü Erdal Akkuş,  projenin amacı ve yapılması gerekenleri aktardı.
KURALLAR HATIRLATILDI
Projenin önemine de değinen İlçe Emniyet Müdürü Erdal Akkuş, “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’nda, Tarımsal faaliyetlerin arttığı dönemlerde tarım araçlarının daha güvenli kullanımı konusunda gerekli tedbirlerin alınması kapsamında bu proje gerçekleştirildi. Ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanan “Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi” ile başta traktörler olmak üzere karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının, kullanıcılarının trafik kuralları hakkında bilgilendirilmesi, güvenli sürüş tekniklerinin benimsetilmesi, doğru kullanımla tarımsal işlerin güvenli yapılmasının sağlanması, bu araçları kullananların aracı daha iyi tanıması, benimsemesi ve sosyal yaşamına dâhil etmesinin sağlanması, sürücülerin karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının sebep oldukları trafik kazalarının azaltılması amaçlanıyor” dedi.
BİLGİLENDİRME SUNUMU
Düzenlenen bilgilendirme toplantısında İlçe Emniyet Müdürlüğü  “Güvenli Sürücülük” eğitimi, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı “Acil Müdahale ve İlk Yardım” eğitimi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Teknik Donanımın Önemi” konularında slayt eşliğinde katılımcılara bilgiler verildi.  Toplantının sonunda ise soru cevap bölümüne geçildi.
PROJEDE NE AMAÇLANIYOR
Güvenli Sürüş Tekniklerinin benimsetilmesi, Doğru kullanımla tarımsal işlerin güvenli yapılmasının sağlanması, Bu araçları kullananların aracı daha iyi tanıması, benimsemesi ve sosyal yaşamına dâhil etmesinin sağlanması, Sürücülerin karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının sebep oldukları trafik kazalarının azaltılması ve yaralılara ilkyardımın gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu