Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Tatil zili çaldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE GENELİNDE BULUNAN 168 OKULDA 49 BİN 686 ÖĞRENCİ KARNESİNİ ALDI

 

2017-2018 Eğitim öğretim yılı düzenlenen karne dağıtım töreniyle tamamlandı. Kırıkkale genelinde Temel eğitimde 168 okulda 33 bin 421, orta öğretimde 61 okulda 16 bin 265 öğrenci olmak üzere toplanda 49 bin 686 öğrenci ikinci yarıyılı da tamamlayarak karnelerini aldı. Karne törenine katılan Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, Öğrenci, öğretmen ve velileri tebrik ederek iyi tatiller diledi.

 

3 AYLIK TATİL

Kırıkkale’de Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki eğitim gören 49 bin 686 öğrenci aldıkları karnenin ardından 3 ay sürecek olan yaz tatiline girdi. Öğretmenler ise mesleki çalışma döneminin ilk haftalık bölümünü 9-13 Haziran 2018 tarihleri arasında görev yaptıkları okullarda, ikinci haftasını 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında seçimde görevli olanlar hariç olmak üzere, istemeleri halinde farklı il veya ilçelerdeki okullarda tamamlayabilecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Karneler okullarda düzenlenen törenlerle dağıtılırken, ana program Bahçelievler Mahallesinde bulunan Evliya Çelebi ilkokulunda düzenlendi. Karnelerini alan öğrenciler sevinçlerini aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

 

DAHA İYİ BİR EĞİTİM İÇİN

Evliya Çelebi İlkokulunda düzenlenen Karne törenine katılan Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz “İl genelinde yaklaşık 50 bin öğrenciye, 3 bin 500 öğretmenimizle yıl boyunca verdiğimiz eğitim dönemini tamamlıyoruz. Önlerinde uzun bir tatil dönemi var. Bütün çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum. Velilerimiz büyük zahmetler çekti, çocuklarıyla birlikte ders çalıştı, onlarla birlikte sınava girdi, etkinliklere katıldılar, onları da tebrik ediyorum. İnşallah verdikleri emekleri ileride çocuklarının iyi bir yere gelmesiyle birlikte alacaklar. Başarılı bir yılı geride bıraktık, öğretmen ve idarecilerimizi de bu anlamda tebrik ediyorum. İnşallah Kırıkkale’mizdeki eğitim öğretim düzeyi her geçen yıl daha da iyi düzeye ulaşacaktır. Bütün çocuklarımızı tebrik ediyorum” ifadesini kullandı. Törene katılan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da öğrencilerle yakından ilgilenerek iyi tatiller diledi.

 

49 BİN 686 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Kırıkkale genelinde verilen eğitim konusunda detaylı bilgiler veren Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’de yapmış olduğu açıklamada “2017-2018 Eğitim öğretim yılında il genelinde; Temel eğitimde 168 okulumuzda 1.837 derslikte 33.421 öğrencimiz, orta öğretimde 61 okulda 928 derslikte 16.265 öğrencimiz olmak üzere toplamda 229 okulumuzda 2.765 derslikte 49.686 öğrencimiz örgün eğitimde karne alacaklardır. 3.496 öğrencimiz ilkokuldan ortaokula, 3.717 öğrencimiz ortaokuldan liseye geçmiştir. Ayrıca 3.888 öğrencimizde 12 sınıfı bitirerek ortaöğretimi tamamlamıştır. İlimiz genelinde okullarımızda görev yapan 3.541 öğretmenimiz bulunmaktadır. Okulların kapanmasının ile birlikte iki hafta süren seminer çalışmalarının ardından onlar içinde tatil başlamış olacak” sözlerine yer verdi.

 

BUNLAR HEPİMİZİN KARNELERİDİR

Öğretmen, veli ve öğrencilere önerilerde bulunan Müdür Tüfekçi “Unutmamalıyız ki; çocuklarımızın aldığı karneler sadece onlara ait değildir, bunlar hepimizin karneleridir. Eğitim hiçbir zaman bitmez tatilde eğitimin bir parçasıdır. Çocuklarımız tatilde dinlenmeli aynı zamanda hem de faydalı aktivitelerin içinde olmaları önemli, arkadaşları ile oyunlar oynasınlar bol bol kitap okusunlar, spor yapsınlar mutlu olsunlar gelecek yıla enerjik, hazır ve okullarını özlemiş olarak dönsünler. Bir Eğitim yılı boyunca çocuklarımız için fedakârca gönülden emek veren, çalışan çabalayan kıymetli velilerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Canlarımız, kıymetlilerimiz öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum” dedi. Karne dağıtım törenine Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı İbrahim Ayhan Vural, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x