Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Bahşılı

Topal Dede Hz. Türbesi Tamamlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bahşılı ilçesinde Topal Ahmet Dede Hz. Türbesinin restorasyonu tamamlandı.

HABER: YELİZ ERDEM

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in talimatı ile Topal Ahmet Dede Hz. Türbesinin restorasyonu tamamlandı.

Türbe çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Recep Zafer Tekin “İlçemize hayırlı olsun! Topal Ahmet Dede Hz. Türbesi’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı ve çevre düzenlemesiyle birlikte ibadet edilebilecek ve piknik yapılabilen nezih bir mekan haline geldi.

Topal Ahmet Dede Hz. Türbesi, ilçemiz için önemli bir ziyaret noktası olarak artık vatandaşlarımıza hizmet verecek. İbadetlerini yerine getirmek isteyenler hem huzurlu bir ortamda dua edebilecekler hem de aileleriyle güzel vakit geçirebilecekler.

Restorasyon, çevre düzenlemesi, kurban kesim yeri, boya işleri, wc düzenlemesi, merdiven yapımı ve çatı aktarımı gibi çalışmaların tamamlanmasıyla türbenin eski ihtişamına kavuştuğunu düşünüyoruz.

Ayrıca, sondaj kuyusu bakımının yanı sıra yeni kamelyaların da gelmesiyle yaz aylarında piknik yapılabilen bir alanın oluşturulmuş olması da çok güzel bir ek hizmet oldu. Vatandaşlarınızın ibadetlerini yerine getirirken doğanın tadını çıkarabilecekleri bu alan, ailelerin keyifli vakit geçirmelerine de olanak sağlayacak.

Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor ve ilçemizin bu güzel mekanına hayırlı olmasını diliyorum. Topal Ahmet Dede Hz. Türbesi’nin restorasyonu ve çevre düzenlemesi, ilçenizin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da büyük bir önem taşıyor. İlçemiz adına bu tür değerleri korumaya yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Topal Dede Hz. Türbesi Tamamlandı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu