Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür SanatManşetYaşam

Şehit aileleri aşure gününde buluştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vatan İçin Can Verenler Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda Muharrem ayı nedeniyle aşure günü düzenlendi

YOĞUN KATILIM

Vatan İçin Can Verenler Derneği tarafından aşure etkinliği düzenlendi. Dernek binasında düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Adnan Kayık, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu, KOSKİ Müdürü Ali Rıza Koçoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları ve şehit aileleri katıldı. Dernek binasında okunan duanın ardından aşure dağıtımı yapıldı.

‘GELENEGİMİZİ SÜRDÜRMELİYİZ’

Etkinliğin her yıl muharrem ayında geleneksel olarak yapıldığını ifade eden Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu, “Aşurenin bizim kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz. Aşure dağıtımının sadece sivil toplum kuruluşları ve vakıflara kalmaması lazım. Herkesin imkânı ölçüsünde aşure yapıp, konu komşusuna da dağıtması gerekiyor” dedi. Torunlu; “Bu geleneğimizi sürdürmeliyiz. Bu tür etkinlikler, arkadaşlığa, dostluğa ve dayanışmaya büyük katkı sağlamaktadır. Geçmişten bugüne süregelen aşure geleneğinin, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğine inanıyor, katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu