Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

TSO’nun URGE projesi onaylandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geçtiğimiz Nisan ayında ilk adımları atılan Kırsal Kalkınma ve Uluslararası Rekabet Gücü Projesi (URGE) Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı.

ÜRÜN VE HİZMET İHRACATI ÇEŞİTLENDİRİLECEK

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda Kırşehir Ticaret ve Sanayi odası işbirliği ile yürütülecek olan URGE projesi Ticaret Bakanlığı’ndan onay aldı. Bölgede tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinde ihracat oranlarını artırıp ihracatı sürdürülebilir hale getirilmesi amaçlanan projenin, tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerine önemli katkı sağlaması ayrıca ürün ve hizmet ihracatını çeşitlendirmesi hedefleniyor.

PROJENİN YOL HARİTASI ÇIKARILACAK

Her iki kardeş odaya üye toplam 23 firmanın kümeleşme şeklinde katılımı ile hayata geçen URGE projesinde öncelikli olarak katılımcı firmaların ihtiyaçları belirlenerek bu ihtiyaçlara uygun vizyon ve stratejiler belirlenip projenin yol haritası çıkarılacak. İkinci adımda ise katılımcı firmalar ile hedef pazar olarak belirlenen ülkelere inceleme gezileri düzenlenerek dış ticaret bağlantıları kurulacak, firmalara bu ülkelerden gelecek alım heyetlerine ürünlerini yerlerinde sergileme imkanı sağlanacak.

BÖLGEYE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Projenin ihracata önemli katkılar sunacağını ifade eden TSO Başkanı Ahmet Varlı, “Ticaret Bakanlığı tarafından katılımcı firmaların dış pazar gezileri giderlerinin yüzde 75 oranında desteklendiği ve 3 yıl sürecek bu faaliyetler sayesinde bölgenin tarım ve gıda ihracatında önemli artış sağlanacağı ön görülüyor. URGE Projesi ile Kırıkkale ve Kırşehir’in yer aldığı bu önemli bölgenin dünya pazarlarında tanınması ve hak ettiği yere gelmesini umut ediyor, projenin şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x