Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

TÜBİTAK Proje Eğitimi düzenlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Eurodesk Noktası, ilimizde TÜBİTAK projelerinde başarı sağlanması amacıyla, eğitim organize etti. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Progmanlarında 19 okul hibe almıştı.
 
ÖĞRENME ORTAMINI AMAÇLAR
Tübitak Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan tarafından verilen eğitime öğretmenler büyük ilgi gösterirken, verilen eğitimde okulların başvuracağı bilim sahalarından bahsedildi. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamakta.
 
ÖĞRENME İSTEĞİNİ TETİKLER
Konu hakkında yapılan açıklamada, “4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı, bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlar”
 
2015’DE 19 OKUL HİBE ALDI
“Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla desteklenmesini amaçlar. Projelerde katılımcılara, olabildiğince fazla bilgi aktarılması değil, basit bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi önem arz etmektedir” denilirken, 4004 doğa eğitimi ve bilim okulları Programının 22 Ocak 2016 tarihinde son bulacağı belirtildi. 2015 yılında yapılan programlar çerçevesinde 19 Okul 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Programından hibe aldı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu