Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yeni kimlikler yasayı bekliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tüm ülke tarafından merakla beklenen ve pilot il olarak ilimizin seçildiği Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartları TBMM’nin kararını bekliyor. Karar’ın çıkması dahilinde yeni kimlik kartları 2016 yılında randevu sistemi ile dağıtılmaya başlanılacak.
 
TBMM’NİN KARARI BEKLENİYOR
1 Ocak 2016 yılında dağıtılması planlanan, İç işleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve pilot il olarak ilimizin seçildiği Türkiye Cumhuriyeti yeni Kimlik Kartlarının dağıtılması ve yürürlüğe girmesi için TBMM’nin onayı gerekiyor. İl Nüfus Müdürlüğünden aldığımız bilgilere göre; 2010 yılında hazırlıkları biten ve yürürlüğe girmesi merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Yeni Kimlik Kartları TBMM’nin kararı onaması dahilinde 2016 yılı içerisinde dağıtılmaya başlanacak. Sadece kimlik kartı ile sınırlı kalmayacak olan yeni kimlik kartlarında vatandaşları birçok yenilik bekliyor. Kimlik kartları ise randevu sistemi ile dağıtılacak.
 
NASIL DAĞITILACAK?
Yeni kimlik kartlarının sorunsuz basılıp dağıtılması amacıyla vatandaşlar randevu verilerek kart düzenleme merkezine davet edilecek. Mazereti olan vatandaşlara başka bir tarihte randevu verilecek. Vatandaşlar, davet edildikleri gün ve saatte davette belirtilen kimlik kartı düzenleme merkezine 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile müracaat edecek. İbraz edilen biyometrik fotoğraf taranacak ve sadece kart üzerindeki yongada saklanmak üzere kişinin biyometrik verisi alınacak. Kimlik kartının basımı merkezi olarak gerçekleştirilecek ve kartlar vatandaşlara PIN ve PUK şifreleriyle teslim edilecek.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu