Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

‘Türkiye daima sizin yanınızda’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Beşir Atalay, Kuzey Kıbrıs’ın ve Kıbrıs Türklerinin daha iyi şartlarda yaşamaları gerektiğini söyleyerek Kıbrıs Türklerine, “Türkiye daima sizin yanınızda”  diye seslendi.

PROJEDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Türkiye olarak, Kuzey Kıbrıs’ın ve Kıbrıs Türklerinin daha iyi şartlarda yaşamaları, geleceğe güvenle bakmaları ve güven içinde yaşamaları için daima düşünüyoruz” diye belirtti. KKTC’de mevcut bulunan Atalay, Enerji ve Elbette Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu’nu makamında ziyaret etti.  Atalay yapmış olduğu konuşmada, Başbakan Yorgancıoğlu’nun dün  Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleştirdiği Başkent Ankara ziyaretinin fazla pozitif ve verimli geçtiğini ortaya koyarak, iki ülkeyi ilgilendiren hemen hemen her konunun masaya yatırıldığını belirtti. Türkiye’den KKTC’ye su getirilme projesinde son aşamaya gelindiğini, KKTC içi dağıtımının ve yan yatırımlarının görüşüleceğini, temel atma töreninin de yarın yapılacağını açıklayan Atalay bunun yanı sıra, Türkiye’den KKTC’ye elektrik getirilmesi ve çevredeki doğalgaz, yenilenebilir enerji konularının ele alınacağını açıkladı.

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ’

Bu çalışmaların pozitif ve yararlı geçeceğine inandığını ifade eden Atalay,  “Türkiye olarak, Kuzey Kıbrıs’ın ve Kıbrıs Türklerinin daha iyi şartlarda yaşamaları, geleceğe güvenle bakmaları ve güven içinde yaşamaları için daima düşünüyoruz. Türkiye daima sizin yanınızda, Türkiye üzerine düşen görevleri daima gerektiği gibi hakkıyla yapma çabası içindedir” diye açıkladı. Atalay, Başbakanı Erdoğan ile 21 Ocak’ta Brüksel ziyareti yaptıklarını ve burada AB yetkilileri ile Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerin ele alındığını, AB mekanizmalarının o gün tamamen Türkiye’ye ayrıldığını ifade ederek, görüşmelerin hemen hemen % 50’si Kıbrıs ile alakalı olduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı Atalay, Türkiye olarak iç ve dış politika konularında, ekonomik konularda daimaKKTC ile alakalı sorumluluklarını yerine getirme çabası içerisinde olduklarını vurgulayarak, KKTC’de yapacakları iki günlük faaliyet ziyaretinin verimli geçeceğine inandığını vurguladı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu