Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Uluslararası öğrenciler kültür ve ticaret elçisi olacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

 

TÜRKİYE, YENİ BİR DİL, YENİ ARKADAŞLAR VE UNUTULMAZ ANLAR HEDİYE ETTİ

Abdullah Eren’in Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) hakkında bilgi verdiği ve uluslararası öğrencilere yönelik çalışmaları anlattığı konferansa Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, dekanlar, akademik ve idari personel ile uluslararası öğrenciler katıldı. Uluslararası öğrenciler adına konuşma yapan doktora öğrencisi Mehdi Oktay, 7 yıldır bulunduğu Türkiye’nin kendisine yeni bir dil, yeni arkadaşlar ve unutulmaz anlar hediye ettiğini ifade etti.  Mehdi Oktay, “Biz uluslararası öğrenciler olarak, ülkemize giderken Türkiye’den bir parça götürüyoruz. Gittiğimiz yerlerde Anadolu insanının misafirperverliğini anlatıyoruz. Tatil dönüşümüzde buradaki eş, dost, arkadaşlarımıza kendi kültürümüzü getiriyoruz. Uluslararası öğrenciler olarak bizler de Türkiye’de çeşitli sıkıntılar yaşayabiliriz. İşte bu noktada YTB’yi, üniversitemizi, hocalarımızı yanımızda görmek bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Buradan mezun olduktan sonra ülkemiz ve Türkiye arasında kültür ve ticaret elçisi olarak iki ülke arasında köprü olmaya gayret edeceğiz” dedi.

 

DÜNYA İNSANINA HİZMET EDECEKSİNİZ

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren’in Üniversitemize yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Uluslararası öğrencilerin Türkiye ile farklı ülkeler arasında maddi ve manevi önemli bir bağlantı olduğunu belirten Rektör, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘ Biz sadece ülkemizin içindeki  insanların refahı için çalışmıyoruz. Tüm dünya insanlarının refahı için çalışıyoruz’ diye bir ifadesi var. Bu anlamda, bunu gerçekleştirebilmenin yolu hem ülke içinde, hem de gönül coğrafyamızdaki bütün kardeşlerimizle bir araya gelmek, tanışmak, tanışıklığı dostluk mertebesine getirmek, dostluğun da devamını sağlamaktan geçiyor. Sizin ülkeleriniz için baktığımızda Türkiye sizin ileri bir karakolunuz, bizim açımızdan da sizin ülkeleriniz bizim ileri karakollarımız ve bağlantı kuracağımız dostlarımızdır. Ama bu bağlantı sadece el ele tutuşmakla sınırlı kalmamalı. Teknoloji ve tecrübe bağımlı, geleceği hedeflemiş, geleceğin bilgi ve refah toplumunu hedeflemiş bir birlikteliği sağlamalıyız. Sizlerin bölümlerinizde, sınıflarınızda ikinci olma hakkınız yok.  Birinci olmak için çalışacaksınız. Dolayısıyla üstün performans göstererek başarılıyla mezun olursanız hem çektiğiniz hasretin ve sıkıntıların anlamı olacak hem de dünya insanına hizmet etme noktasında önemli bir başlangıç yapmış olacaksınız” dedi.

 

KURULACAK İLİŞKİLERİN MİMARLARI OLACAKSINIZ

YTB olarak ülkemizde eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik  faaliyetler hakkında bilgi veren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren,  başkanlık aracılığıyla gerek yurtdışında yaşayan vatandaşlarla gerekse kardeş topluluklarla ilişkilerin güçlendirildiğini, Türkiye ve diğer ülkeler arasında ekonomik, sosyal ve kültürel olarak daha yakın ilişkiler tesis edildiğini ifade etti. Dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerin hem ülkemizin asli sahipleri hem de misafiri olduğunu belirten Abdullah Eren, “ Türkiye’nin uluslararası öğrenci politikası, tamamen hoşgörü ve iletişime dayanan, sizlerin kendinizi anavatanınızda hissetmenizi sağlayacak bir tutum ve politikadır. Dünyanın farklı yerlerinden gelip Üniversite okuyorsunuz. Yarın memleketinize dönecekseniz ama neden üniversite okuyoruz ve neden buradayız? Türkiye’nin aslında uluslararası arenaya, dünyaya her mecrada  söylemek istediği bir şey var. Tüm uluslararası öğrencilerimizin Türkiye’ye geldiğinde onların bu atmosferden geçmelerini ve bu atmosferle donanmalarını istiyoruz. Şunu söylemek istiyoruz: Dünya üzerinde yanlış bir şeyler oluyor ve bizler bu yanlışlığın farkındayız. Bununla alakalı sesimizi çıkarmak istiyoruz. Bizler siyasi, iktisadi, toplumsal olarak dünyadaki sistemin sürdürülebilir olmadığını iddia ediyoruz ve bundan da eminiz. Bu hissiyatımızın paylaşılmasını ve artırılmasını istiyoruz. Türkiye’deki yaşadığınız yıllar, Türkiye’de yaşanan süreçlere ilişkin kanaatleriniz size bu öngörüyü verecektir. Bizim sizlerden ricamız lütfen Türkiye’yi ve Türk insanını iyi tanıyın. Ülkenizle Türkiye arasındaki ilişkilerin artmasına katkı sağlayın.  Bu minvalde bu sene iki çalışma yapmak istiyoruz. Birincisi Uluslararası Öğrenci Akademisi.  Bu çalışmamızla şunu yapmak istiyoruz: Sizler dünyanın farklı ülkelerinden geliyorsunuz, üniversite okuyorsunuz. Örgün öğretim dışında öğrencilerimizin Türkiye ile ilgili hangi değerlerle donandığını, Anadolu İslam’ı, Anadolu irfanı  dediğimiz bu toprakların mayasını oluşturan değerleri ne kadar içselleştirdiğini ya da tanıdığını bilmek istiyoruz. Bu değerlerimizi tanıtmak istiyoruz. İkinci çalışmamız da mezuniyetinizden sonra ülkenize döndüğünüzde Türkiye Mezunları Dernekleri kurarak Türkiye ile ilişkilerin devam etmesini istiyoruz. Öğrencilerimiz lütfen derslerini iyi çalışsınlar, ortalamalarını yükseltsinler. Ülkeleriniz, ülkemizle kardeş olan, gönül bağı olan ülkeler. Bu retorik gelebilir fakat hakikat bu. Sizler ülkeleriniz geleceği ve Türkiye ile kurulacak ilişkilerin mimarları olacaksınız. Lütfen Türkiye ile, üniversitenizle bağınızı koparmayın” dedi.

 

HEDİYE VE PLAKET VERİLDİ

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Abdullah Eren’e Uluslararası öğrenciler adına Süleyman Al Tarkavi tarafından hediye verildi. Konferans, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın,  Abdullah Eren’e hediye ve plaket vermesi ile sona erdi.

 

Haber Merkezi

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x