Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Valilikten Bayram Öncesi Genelge

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği tarafından yayımlanan genelgede, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmesi için güvenlik, trafik, sağlık ve belediye hizmetleri başta olmak üzere tüm tedbirlerini alındığı bildirildi.

 

BAYRAMIN HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE GEÇMESİ SAĞLANACAK

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer imzasıyla, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için alınacak tedbirler konusunda bir genelge yayımladı. Vali Sezer, genelge ile Kırıkkale ili mülki hudutları dâhilinde Ramazan Bayramının huzur ve güven içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarda bir dizi tertip ve tedbirlerin ivedilikle alınmasını istedi.

 

HALKIN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELER İZLENECEK

Vali Yunus Sezer’in ilgili kurumlara gönderdiği genelge de alınacak tedbirler şu şekilde: “Bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunacağı cadde ve sokaklar, şehir içi ulaşıma mahsus toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, eğlence ve dinlence yerleri, piknik alanları, terminal ve diğer yerlerde; vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için güvenlik birimleri ve zabıta ekiplerince gerekli önlemler ve tedbirler önceden alınacaktır.

 

GÜVENLİK, TRAFİK VE SAĞLIK ÖNLEMLERİ ALINACAK

Bayram süresince her türlü güvenlik ve  trafik önlem ve tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğü ve   İl Jandarma Komutanlığı tarafından koordineli bir şekilde alınacak, özellikle trafik yoğunluğunun yaşanacağı 31 Mayıs -10 Haziran 2019 tarihleri arasında ilave tedbirler alınacaktır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için umuma açık yerlerde (pastane, lokanta, fırın, vs.) gerekli gıda kontrolleri ve denetimler yapılarak ilave tedbirler alınacaktır. Sağlık hizmetleri ile ilgili konularda sağlık kurumlarında nöbetçi sağlık personelinin görevi başında bulunması, 112 Acil Servisi ve ambulansların her an müdahaleye hazır olması ve nöbetçi eczanelerin açık tutulması hususları tekrar gözden geçirilecektir. Ayrıca halk sağlığı ve güvenliği açısından önem arz eden ilave tedbirler alınacaktır.

 

 

GÖREVE HAZIR EKİPLER OLUŞTURULACAK

Elektrik, su, doğalgaz ve telefon arızalarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulacak ve ilave tedbirler alınacaktır. İlgili kurumlar yukarıda belirtilen tedbirleri ilimizdeki meslek kuruluşları ve odalarla işbirliği halinde uygulayacaklar ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyecektir. Ayrıca bu konularla ilgili tedbir planlarını Valilik Makamına sunacaklardır. Kaymakamlıklar da ilçelerinde benzer tedbirleri alarak uygulamaya konulmasını sağlayacaklardır.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x