Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Vatandaş yüzünü CHP’ye dönüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİNGÖL, DİĞER PARTİLERİN ANKETLERİNDE DE CHP’NİN OYUNUN ARTTIĞINI SÖYLEDİ

 

Seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale’ye gelerek vatandaşlarla sohbet eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İl Başkanlığını ve seçim bürosunu ziyarette bulunan Bingöl, partililerle istişare yaptı. Bingöl, diğer siyasi partilerin anket yaptırdıklarını ve anketlerde CHP’nin oylarının arttığını söyleyerek, “Vatandaş yüzünü Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüyor” dedi.

 

NET BİR ŞEKİLDE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, il başkanlığında düzenlenen basın toplantısına katıldı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Bingöl, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Bingöl “Türkiye gündemi çok sıkla değişime uğrayan bir gündemdir. 1 Kasım’da bir seçime gidiyoruz. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez koalisyon hükümeti kurulmadan bir seçim hükümeti ili gidilen bir sonucu ortaya çıkarmıştır. Bundan önce 13 kez Türkiye’de farklı tarihlerde tek başına bir partinin iktidar olmaması halinde koalisyon hükümetleri kurulmuştur. İlk kez 7 Haziran seçimlerinde seçmenin çok net bir şekilde yüzde 60’lık bir blok oluşturarak bir değişiklik talebini ortaya koymuştur” diye konuştu.

 

SONUNA KADAR

Bingöl açıklamasının devamında “Cumhuriyet Halk Partisi dışında diğer partilerin seçmenin bu mesajını doğru okumayıp ya da farklı siyasi gerekçelerle yok saymışlardır. Maalesef Türkiye kısa bir dilimi içerisinde yeniden bir seçime götürülmüştür. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 7 Haziran seçiminin akşamından itibaren sorumluluğumuzun gereğini her fırsatta yerine getirdik. Sayın genel başkanımız bu konuda çok net açıklama yaptı. Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayız, üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getirme gayreti içerisinde olacağız”

 

CİDDİ SORUMLULUK

“Koalisyon hükümeti kurulması adına çok ciddi çok sorumluluk ve hazırlıklı olarak o görüşmelere katıldık ama maalesef o görüşmeler sonrasında gördük ki bizim ısrarla vurguladığımız ilkeler üzerine kurulu, Türkiye’nin temel sorunlarını çözecek uzun soluklu yüksek profilli bir hükümet kurma girişimimiz, iyi niyetimiz maalesef AKP tarafından göz ardı edilmiş. AKP’nin kafasında başından beri 3 aylık bir seçim hükümeti yatıyormuş. O nedenle böyle kısa süreli seçim hükümetinin Türkiye’nin sorunlarının çözemeyeceği ve sağlıklı bir ortam yaratamayacağı düşüncesine sahip olduğumuz bir ifade ettik”

 

SONUÇTA SEÇİM KARARI ALINDI

“Israrla masadan kalkan partinin Cumhuriyet Halk Partisi olması noktasında bir gayret söz konusuydu ama masadan kalkan biz olmadık. Biz Türkiye’de yüksek profilli bir koalisyon hükümetinin kurulmasının gayreti içerisinde olduk. AKP’nin seçim hükümeti ısrarı maalesef Türkiye’yi bir Kasımda seçime sürükledi. Bize görev verilmemesinin sebebi biz AKP’yle yaptığımız o samimi Türkiye’yi öne çıkaran girişimimizi samimi duruşumuz sonucundu bizim genel başkanımız görev verilmesi halinde o samimi duruşumuzu da sergileyerek bir koalisyon hükümetinin kurulacağı endişesi Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanına görev vermekten alı koymuştur. Sonuçta seçim kararı alındı. Biz 92 yıllık bir partiyiz. Her ne olursa olsun biz seçime hazırız” dedi.

 

92 YILLIK BİR PARTİYİZ

İlk kez seçmenin çok net şekilde yüzde 61 blok oluşturarak değişiklik talebini ortaya koyduğunu söyleyen Bingöl, “Tecelli eden milli irade sonucunda kısa zamanda yeniden bir seçime gidiyoruz. CHP olarak Haziran seçimi akşamından itibaren sorumluluğumuzun gereğini her fırsatta yerine getirdik. Genel başkanımız bu konuda çok net açıklamalarda bulundu. Koalisyon hükümetinin kurulması adına çok hazırlıklı olarak görüşmelere katıldık. Görüşmeler sonrasında ısrarla vurguladığımız sorunların çözümüne yönelik teklifler verilmedi. Hükümet kurma girişimimiz AKP tarafından olumlu şekilde sonuçlanmadı. Koalisyon kurulması konusunda CHP söz konusuydu ama olmadı. AKP’nin seçim hükümeti ısrarı ülkemizi yeniden bir seçime götürüyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez genel başkanımıza görev verilmedi. Temel nedeni biz AKP ile yaptığımız o samimi Türkiye’yi öne çıkartan girişimimizin samimi duruşumuzun sonucunu sergileyerek koalisyon hükümetinin kurulacağı endişesiyle görev vermekten alıkonmuştur. Eğer bu görev bize verilseydi Türkiye öncelikli tavrımız bir koalisyon hükümetinin kurulmasının önünü açabilirdi. Türkiye rahat bir nefes alacaktı. Sonuçta seçim kararı alındı. Biz 92 yıllık bir partiyiz her ne olursa olsun seçime hazırız”

 

AÇLIĞA MAHKUM EDİLEN ASGARİ ÜCRETLİ

“En hazırlıklı partinin CHP olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Bizim seçim bildirgemiz müthiş ses getirdi. Çünkü toplumun her kesiminde çeşitli sorunlar var. Tümünün sorunlarını net bir şekilde tespit edip o sorunların da somut ayakları yere basan çözüm önerileriyle birlikte bir bildirgeyle vatandaşlarımızın karşısına çıktık. Bizim bildirgemiz kes kopyala yöntemiyle diğerleri denklara etti. Tamamı bizim seçim bildirgemizden alınan hususlara benziyordu. Bizim seçim bildirgemiz Türkiye’nin gerçekleriydi. Sadece iki konuda AKP bize eleştire bulundu ve kaynak nerede denildi. Biz her konuda işin uzmanlarıyla çok iyi şekilde hazırlandık. Uzman arkadaşlarımız aylarca çalışarak seçim bildirgesi hazırladık. O kaynakların olduğu açık bir şekilde çıkınca eleştiriler çürüdü. Sonra bizi Türkiye’de AKP iktidarı tarafından açlığa mahkum edilen asgari ücretli kardeşlerimizin söylemimize bizi iş verenlere şikayet ettiler”

 

13 YILINI DOLDURAN BİR İKTİDAR

13 yılını tamamlayan bir iktidarın söz konusu olduğunu belirten Bingöl, “Emeklilerimiz var bunlar bu ülkeye hizmet eden insanlar. Emekli büyüklerimiz ülkeye hizmet ettiler. Bir tek beklentileri vardı o da emekli olduktan sonra çoluk çocuklarıyla huzurlu bir emeklilik dönemi geçirmek. AKP iktidarı emeklileri zor durumda bıraktılar. Canları gibi korudukları çocuklarına hediye alamamanın ezikliklerini yaşattılar” dedi. Seçim çalışmaları konusunda sürekli sahada olduklarını belirten Bingöl, anket yaptırmadıklarını fakat diğer siyasi partilerin anket şirketlerinin verilerini paylaştıklarını ve paylaşılan anketlerde CHP’nin oyunun arttığının altını çizdi. Vatandaşların CHP’ye ilgisinin her geçen gün arttığını ifade eden Bingöl, Vatandaşın yüzünü CHP’ye döndüğünü söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin vatandaşlarla sohbet ederek, istişarede bulundu. Vatandaşın Tekin’e karşı ilgisi baya büyüktü. Vatandaşın CHP’ye olan ilgisini gören Tekin, vatandaşa teşekkür ederek CHP’nin her zaman seçime hazır olduğunu ve ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu