Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yıkılmaz mandıra!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Fatih Mahallesi’nde bulunan kaçak mandıra belediye encümen kararına rağmen yıkılmadı. Valiliğe yazılan dilekçelere rağmen çevrede yaşayanların sağlığını tehdit eden kaçak mandıra konusunda hiçbir adım atılmadı.

MANDIRANIN KAÇAK OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Merkez Fatih Mahallesi Yunus Emre Caddesi 2687 sokakta bulunan kaçak mandıra çevrede yaşanları rahatsız etti. Büyükbaş hayvanların bulunduğu mandıra, hayvanların dışkısından yayılan koku, sinek ve parazitlerin verdiği rahatsızlık ve gürültü kirliliği nedeniyle Kırıkkale Belediyesi’ne şikayet edildi. Belediye Encümeni şikayeti esas alarak konu hakkında soruşturma başlattı. Zabıta ekipleri 03 Ocak 2013 tarihinde yaptığı denetimde, tel örgülerle çevrilmiş mandıra olduğu ve çok sayıda büyükbaş hayvan olduğunu tespit etti.

ŞUBAT’TA YIKIM KARARI ÇIKTI

Bilal Bölükbaş’a ait olduğu öğrenilen mandıraya daha öncede ihtar verilmiş ve cezai işlem uygulandığı iddia edilirken, mandıranın kaçak olduğu da ortaya çıktı. 06 Şubat 2013 tarihinde verilen Encümen Kararında Kırıkkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı Kaçak İnşaat Amirliği’nin mandırayı yıkması kararlaştırıldı. Ancak yıkım bir türlü gerçekleştirilmedi. Şikayetçiler iki kez de valiliğe de şikayet dilekçesi yazdılar.

15 GÜN SÜRE VERİLDİ AMA…

Daha sonra 2 Eylül 2013 tarihli valilik yazısında, Belediye Başkanlığı tarafından kaçak mandıranın boşaltılması için 15 gün süre verildiği belirtildi. Bu tarihten 3 ay geçmesine rağmen kaçak mandıra hakkında hiçbir somut adım atılmadı. Çevre sakinleri mandıranın yıkılmasını bekliyor.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
mahmut aras
mahmut aras
7 Aralık 2013 23:29

afedersiniz ama bu bahsedilen koku sinek ve parazitler ruhsatlı mandıralarda olmuyor mu yani?

Başa dön tuşu