Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Karakeçili

Yüzme bilmeyen kalmayacak

Karakeçili İlçesi spor sahası yanına ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi kapsamında yüzme havuzu inşaatı başladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Karakeçili İlçesi spor sahası yanına ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi kapsamında yüzme havuzu inşaatı başladı.

ÇOCUKLARIMIZ TEHLİKEDEN KORUNACAK

Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, “‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi kapsamında yüzme havuzu inşaatı başladı. İnşallah önümüzdeki aylarda inşaat tamamlanacak. Gençlerimiz ve çocuklarımız yüzmek için ilçeye yakın Kızılırmak Nehri’ne gidiyorlardı. Buda istenmeyen sonuçlar meydana getirebilir. Bu havuz sayesinde çocuklarımız rahatlıkla yüzmeyi öğrenecekler ve korkulan olmayacak.”dedi. , Aydemir, “Su İnsan için başlı başına muhteşem bir araçtır. Su, kişiye sakinlik verir ve vücut ağrılarını hafifletir. Suyun egzersiz ile birleşmesi ise muhteşem bir kombinasyondur. Suda yapılabilecek sporların başında ise yüzme sporu gelmektedir. Yüzme, kasları aktif bir şekilde çalıştırmasıyla, kalori harcatmasıyla ve diğer faydalarıyla her mevsimin vazgeçilmezlerindendir. Şüphesiz yüzme sporunu en cazip kılan faydalardan ilki kalori yaktırmasıdır. Bu yüzden kalori yakarak, forma girmek isteyenler için biçilmiş kaftandır. 40- 60 dakika arası orta tempoda yüzmek ortalama olarak 500 kalori yakmanıza yardımcı olur. Diğer bir yandan yüzme esnasında yüksek efor sarf etmekten dolayı metabolizma aşırı derecede hızlanacaktır. Bu durum yüzme sonrasında kalori yakımının devam etmesi anlamını taşır. Yüzme tüm kas gruplarını layığıyla çalıştırmaktadır. Bu noktada diğer egzersiz ve spor türlerinden ayrılır. Tabii ki birçok spor türünde asıl ve destekleyici kas grupları aktive olmaktadır. Fakat yüzme sporunda tüm kas grupları eşit oranda ve sağlıklı bir şekilde aktive olur. Bu durum ise kemik ve kas sisteminin sağlıklı olması anlamını taşır. Yüzme sporunun bir diğer faydası vücut koordinasyonunu ve dengesini artırmasıdır. Tüm yüzme stillerinde bacak, kol, baş ve gövde bir uyum içinde çalışır. Oranlı bir şekilde aktive olan kaslar denge ve beden koordinasyonu demektir. Tüm kas gruplarının oranlı bir şekilde çalışmasının yukarıda saydıklarımızdan çok daha fazla faydası bulunmaktadır. Yüzme vücudu aşırı derecede zorlamaz. Yani kaslar ve kemikler kapasiteleri doğrultusunda güç üretir. Bu da omurga sağlığının korunması anlamını taşır. Bu doğrultuda sırt veya bel ağrısı çekenler, masa başı çalışanlar ve duruş problemleri olanlar için iyi bir seçimdir. Yüzme her şeyden önce bir egzersizdir. Vücudun bir spor türüyle hareket etmesi beraberinde birçok faydayı getirir. Yüzdüğünüz zaman serotonin ve dopamin gibi ruh sağlığına iyi gelen hormonlar salgılanmaya başlar. Diğer bir yandan suyun ferahlığı ve yumuşaklığı sakin ve dingin hissetmenize yardımcı olur.”

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Karakeçili’de güzel işlerin olduğunu vurgusu yapan Aydemir, “Karakeçili Atatürk Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Hiranur Doğan,  35 kiloda bilek güreşi okul sporları maçlarında Kırıkkale de yapılan il içi, Aksaray da yapılan bölge maçlarında ve Adıyaman da yapılan Türkiye finallerine katılıp, yapılan yarışlarda 1. Olarak Türkiye şampiyonu olmuştur.  Öğrencimiz Başarılarının devamını diliyorum. “

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x