Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

19 EKİM ‘’MUHTARLAR GÜNÜ’’İLAN EDİLDİ  

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

19 Ekim’in “Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmesine ilişkin Başbakanlık genelgesi, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanmıştı.

Kırıkkale muhtarlar Dernek Başkanı Ağa Pehlivanlı 19 Ekim Muhtarlar günü ilan edilmesinden dolayı Kırıkkale il genelinde muhtarlık yapan muhtarlarla,  muhtarlar günü  olarak ilk yıl kutlamasını Kırıkkale Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı.

Aynı heyet Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz’ı makamında ziyaret ederek 19 Ekim Muhtarlar günü etkinliği kapsamında valiye çiçek sunarak Valilik toplantı salonunda günün anlamına ait konuşmalar yapıldı.

Kırıkkale Valisi  Mehmet İlker Haktankaçmaz heyeti kabul ederek 19 Ekim Muhtarlar gününü kutladı.

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz yaptığı konuşmada ‘’Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık  müessesesinin 1829’dan bu yana faaliyetlerini sürdürdüğü belirterek, muhtarların bir yandan  köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla  ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi  anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında,  önemli bir görevi yerine getiren bir müessesiniz ve de devleti temsil eden bir görevdesiniz.

 

Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları  sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel  bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik  çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak  belirlenmesinde sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın da size bu günü hediye etmesi de muhtarlarında ön plana çıkmasını sağlamış oldu.

Kırıkkale Valilik olarak etkinliklerinizde çalışmalarınız da  her zaman sizlerle olacağız. Muhtarlar gününüzü kutlarım’’ diyerek muhtarlarla sohbet etti.

Kırıkkale muhtarlar Dernek Başkanı Ağa Pehlivanlı yaptığı konuşmada .’’ Sayın Cumhur Başkanımız Tayyip Erdoğan’ın bize bu günü hediye etmesinden gurur duyduk. Kırıkkale İl genelindeki muhtar arkadaşlarımız bu görevlerini çok mükemmel yapmaktadırlar. Bizler Halkla devlet arasında bir müessese olarak görevimizi yerine getirmekteyiz. ve görevden dolayı gururluyuz. Çevremizdeki insanların her konusuna koşmak çözüm sağlamak hem görev sayıp hem de vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz. Valimiz olarak bize her zaman yardımcı olduğunuzu biliyoruz teşekkür ediyoruz.’’ Konuşmalarının ardından Valilik giriş holünde toplu resim çekildiler.

Haber ARİF ÇAKIROĞLU

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x