Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

20 milletvekili ittifakı bitirdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

1 Kasım’da yapılacak milletvekilliği seçimlerine haftalar kala kamuoyunda merakla beklenen AK Parti-Saadet Partisi ittifakı, Saadet Partisi’nin istediği 20 milletvekili talebinin olumsuz karşılanması sonucu ittifak olumsuz sonuçlandı.

 

GRUP KURMAK İÇİN İSTENDİ

1 Kasım’da yapılacak milletvekilliği seçimi çalışmalarına ziyaretlerle devam eden Saadet Partisi ülke gündeminde yer alan AK Parti ile Saadet Partisi ittifakı ile ilgili açıklamalarda bulundular. Manşet Gazetesi ziyaretinde konu ile ilgili sorulan sorulara cevap veren Saadet Partisi Milletvekili Adayı Faruk Vurgun, Saadet Partisi’nin seçim sonrasında mecliste grup kurmak için 20 milletvekili istediğini fakat AK Parti tarafından yapılan isteğin olumsuz karşılandığını söyledi. Vurgun ayrıca, yapılan isteğin olumsuz olmasından dolayı yapılacak ittifakın bozulduğunu da söyledi.

 

BAŞTA İLİMİZ YER ALIYORDU

7 Haziran seçimleri sonrasında oy oranı düşen AK Parti, özellikle milletvekili kaybettiği illerde Saadet Partisi ile ittifak kurmak için çalışmalara başlamıştı. Yapılan çalışmanın başında da AK Parti’nin üç milletvekilinden iki milletvekiline düşen ilimiz yer alıyor. AK Parti, kaybedilen milletvekillerini geri almak için ittifak çalışması başlatmış, fakat Sadet Partisi’nin istediği 20 milletvekilini olumsuz cevap vermesi nedeniyle iptal edildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu