Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Saftirik Greg'in Günlüğü Türünün Son Örneği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2015 YILININ EN ÇOK OKUNAN KİTAP LİSTESİ AÇIKLANDI
 
Öğrencilerin eğitim bilgisi yönünde farklı olanaklar sunan İl Halk Kütüphanesi 2015 yılının en çok okunan kitap isim listesini açıkladı. Verilere göre; ‘Saftirik Greg’in günlüğü Türünün Son Örneği’ adlı romanı 50 kişilik okuma sayısı ile birinci olurken, Çalıkuşu romanı 45 kişi ile ikinci, Elif Gibi Sevmek romanı da 40 kişi ile üçüncü sırada yer aldı.
 
BAŞARILI BİR YIL OLACAK
56 bin 175 kitabı, dinlenme salonları, gezici kütüphane aracı ve 21 güler yüzlü personeliyle hizmet veren İl Halk Kütüphanesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da en iyi hizmeti sunmak amacıyla çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde Müdire Zeliha Atay tarafından 2015 yılı en çok okunan kitapların verileri açıklandı. Edinilen bilgilere göre Birinci sırada yer alan Saftirik Greg’in günlüğü Türünün Son Örneği’ni  50 kişi okudu. Çalıkuşu romanı 45 kişi ile ikinci, Elif Gibi Sevmek romanı da 40 kişi ile üçüncü oldu.
 
ROMAN OKUMA ORANLARI
Kitap okuma verilerinde şu bilgiler yer aldı;”Bir tutam gündüz bir tutam gece 37 kişi, Açlık oyunları 36, Alaycı Kuş, 36, Saftirik Greg’in günlüğü               36 kişi, Yağmur sonrası 35 kişi, Ateşi yakalamak 33 kişi, Uçurtma avcısı 32, Soğuk kahve 31, Muhteşem Final 31 kişi, Aşk 30 kişi, Bukre 30 kişi, Dokuzuncu hariciye koğuşu 30 kişi, Hasret 30 kişi, Sevgilimden ve Son Mektup 30 kişi okudu.”
 
KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kütüphane Müdiresi Zeliha Atay, yeni yıl itibariyle yeni binalarında daha güzel hizmet vereceklerini dile getirdi. Yeni binalarında bulunan imkanlarını da anlatan Atay, “Kütüphanede görsel ve işitsel destekli çeşitli kültürel faaliyetlerde kullanmak amacıyla 160 kişilik konferans salonu oluşturulmuştur. Etkinliklerde kullanılmak üzere 1 adet piyano sağlanmıştır. Kamu kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler, maddi kazanç amacı olmayan, girişler için ücret istenmeyen ve siyasi amaç içermeyen kültürel etkinlikler için yararlanabilirler” ifadesinde bulundu.
 
MASAL OKUMA KÖŞESİ
“Okul Öncesi ve Çocuk bölümünde 04-16 yaş arası okuyucularımıza hizmet verilmektedir. Kitaplarımız açık raf sisteminde okuyucu hizmetlerine sunulmaktadır. Bölüm içerisinde ödünç verme servisi, genel koleksiyon, müracaat eserleri ve okul öncesi okuyucular için oluşturulan masal okuma ve oyun köşemiz bulunmaktadır.Merkez kütüphanemize uzak semtlere ve kasabalara belirlenen duraklarda hizmet götürmektedir. Bunlar: Karaahmetli, Sanayi, Çullu, Yahşihan TOKİ Blokları, Yahşihan Yenişehir, Etiler, Irmak, Hacılar, Aşağı Mahmutlar, Kimeski, Gündoğdu, Kaletepe, Yukarı Mahmutlar’dır” dedi.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu