Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Bu yolun sahibi yok

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 KÖYÜ BİRBİRİNE BAĞLAYAN 4 KİLOMETRELİK YOLA NE ÇORUM, NE DE KIRIKKALE SAHİP ÇIKMIYOR. UZUN YILLARDIR TOPRAKLI YOLU KULLANAN KÖYLÜLER, ARTIK BU İŞKENCENİN BİTMESİNİ İSTİYOR.

Kırıkkale’nin Delice ilçesi ile Çorum’un Sungurlu ilçesini birbirine bağlayan D190 karayolu üzerinde 15’e yakın köyü birbirine bağlayan tali yol, yıllardır bitmeyen bir işkenceye dönüştü. Köylüler perişan, tatilciler ise köylerine gelmek dahi istemiyor.

 

 

Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı 15’e yakın köye ulaşımı sağlayan eski Ankara Yolu’nun asfaltlanması isteniyor. Sungurlu’nun Alembeyli Köyü’nden Gazi Arat isimli vatandaş, “Yıllardır sürüncemede olan 4 kilometrelik stabilize yolunun bir an önce bakıma alınmasını istiyoruz” dedi. Yorgalı, Bağcılı, Alembeyli, Çiçeklikeller, Sarıkaya, Akçakoyunlu, Balkaya, Akboğaz, Çadırardıç, Dağıncak, Ortaköy, Polatlı ve Çamoluk gibi köyleri ilçe merkezine bağlayan yolun kışın çamurdan yazın ise tozdan geçilmez olduğunu anlatan Gazi Arat, yetkililere seslenerek, “Bu çileye artık son verin!” çağrısında bulundu.

 

İHMAL EDİLDİ

Çorum ile Kırıkkale arasında kalan söz konusu yolun yıllardır ihmal edildiğine dikkat çeken Arat, gurbetteki köylülerin bozulan yol nedeniyle bayram ve tatillerde memleketlerine gelmeye çekindiklerini ifade etti. Yaşanan yol mağduriyetinin bir an önce son bulmasını beklediklerini vurgulayan Arat, yetkililerden ilgi ve alaka beklediklerini sözlerine ekledi. Arat yolun bir kısmının Kırıkkale il sınırlarında olduğunu, çoğunluğun ise Çorum iline ait olduğunu söyledi.

 

 

Çorum Hakimiyet Gazetesi

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu