Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Çifçilere elma fidanı dağıtıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çifçilere 2 bin adet aşılı yarı bodur elma fidanı dağıttı.

HEDEF ÇİFÇİLERİN GELİRİNİ YÜKSELTMEK

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş açıklamasında; “Meyveciliği geliştirme projesi kapsamında İl Müdürlüğümüz Genel Bütçe Kaynakları kullanılarak alınan 2.000 adet aşılı yarıbodur (fuji ve gransimit) elma fidanı, kapama bahçe kurmak isteyen merkez ve İlçelerdeki çiftçilerimize dağıtıldı. Elma fidanlarının dağıtımı 2 dekarlık bahçeler şeklinde yapılmış olup, çiftçilerimize ekonomik getirisi yüksek olan meyveciliğe adım atmaları hedeflenmiştir. İlimiz için adaptasyon sorunu olmayan çeşitler seçilmiş, saklama koşulları ve iklim isteklerinin uygun olması ve bölge iklimi toprak yapısına uygun çeşitler tercih edilerek meyveciliği geliştirmede ve pazar payının yüksek olması sebebiyle,  elma yetiştiriciliği geliştirilmesi hedeflenerek çiftçinin tarımsal geliri yükselecektir”

‘DESTEKLEMELERDEN YARARLANACAKLAR’

Kırbaş; “İlimizde halen 300 bin hektar ekilebilir tarım alanının 550 hektarı meyve 2300 hektarı bağ alanıdır. Son bir yıl içerisinde 4500 kök ceviz, 4500 Elma, 1250 Armut ve 1700 Bağ çubuğu temin ederek Kırıkkale ilimizde meyve ve bağcılığı geliştirmeye çalışıyoruz.  Bu fidanların temininde 98.000 TL genel bütçe 35.000 TL Özel İdare bütçesi kullanılarak toplam 133.000 TL meyve ve bağcılığı geliştirme projesi için yatırım yapmış bulunmaktayız. Meyve ve bağcılık yapmak isteyen çiftçilerimiz ayrıca standart veya sertifikalı fidan kullanarak 10 dekar ve üzeri bahçe kurmaları halinde dekara 150-300 TL destekten yararlanmaktadırlar.Çiftçilerimize verimli bol kazançlar dileriz” dedi.

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu