Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Çiftçilerin borçları ertelendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çiftçilerin borçları ertelendi

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sisteminde ( ÇKS ) kayıtlı üretim yapan ve afetlerden yüzde 30 ve üzeri oranda zarar gören çiftçilere yüzde 3 oranında faiz ile 1 yıl borç erteleme imkânı sunuldu.

 

1 YIL ERTELEME

2017/10935 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 01.01.2017 – 31.12.2017 tarihleri arasında Ülke genelinde yaşanan deprem, aşırı sıcak zararı, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi, güneş yanıklığı ve hortum afetlerinden zarar gören çiftçilere, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçları için erteleme hakkı verildi. 29.11.2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sisteminde ( ÇKS ) kayıtlı üretim yapan ve afetlerden yüzde 30 ve üzeri oranda zarar gören çiftçilere yüzde 3 oranında faiz ile 1 yıl borç erteleme imkânı sunulmuştur.

 

YILMAZ AÇIKLAMA YAPTI

Afetlerden zarar gören ve Borç Erteleme talep edecek olan çiftçilerin, Bakanlar Kurulu Kararının yayımlanmasından itibaren bağlı bulundukları İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmek. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz; yıl içerisinde İlimiz genelinde yaşanan kuraklık, dolu ve sel felaketleri yönelik gerekli bildirimlerin ve tespitlerin yapılarak Bakanlığa iletildiğini belirterek, bu kapsamda zarar gören çiftçileri İl ve İlçe Müdürlüklerine başvuru yapmaları konusunda uyardı. Ayrıca Tarım Sigortalarının önemine de değinen Yılmaz, TARSİM kapsamında yüzde 50 Devlet desteği ile sigorta imkânının olduğunu ve bu gibi afetlerle karşılaşılmadan sigorta yaptırılmasının önemini vurguladı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x