Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Görme engelli öğrencilerden üniversite başarısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çankaya Belediyesi’nin görme engelli öğrencilerin eğitimine devam etmesi için hayata geçirdiği Engelsiz Dershane yeni başarılara imza attı. Dershanede eğitim gören 8 öğrenci, Kırıkkale Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin önemli bölümüne yerleştiler.
 
BAŞARIYI GÖZLER ÖNÜNE SERDİLER
Çankaya Belediyesi’nin görme engelli öğrencilerin eğitimine devam etmesi için hayata geçirdiği Engelsiz Dershane yeni başarılara imza attı. Dershaneye devam eden 8 görme engelli öğrenci, yeni eğitim öğretim yılında üniversiteli olmanın mutluluğunu yaşayacak. Eğitimini 13 yıldır aralıksız sürdüren Engelsiz Dershane’nin son mezunları üniversite sınavlarında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Hititoloji, İnsan Kaynakları Yönetimi, Ekonometri, Maliye, Sağlık Yönetimi, Büro Yönetimi gibi bölümlere girdi. Ankara, Pamukkale, Süleyman Demirel, Kırıkkale ve Anadolu Üniversitesi gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelere yerleşen öğrenciler, azmin zaferini gözler önüne serdi.
 
WEB TASARIMI KURSLARI
Ankaralı üniversite öğrencilerinin gönüllü ders verdiği dershane sayesinde bugüne kadar 127 görme engelli öğrenci, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde öğrenci olmaya hak kazandı. Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı geçerek, kamu personeli olan 80 öğrenciyi de mezun eden dershanede, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınavlarına hazırlığın yanı sıra Türkiye İş Kurumu işbirliği ile yürütülen Bilgisayar İşletmeciliği ve Web Tasarımı Kursları da bulunuyor. Kendisi de görme engelli olan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Sayyıdan, “Derneğimiz kuruluş amacına uygun başarılar elde ediyor. Görme engelli sporcularımız şampiyonluklar kazanıyor, öğrencilerimiz üniversiteye giriyor, kamu kurumlarında ya da özel sektörde iş buluyor. Bu başarılar bizi çok mutlu ediyor. Ancak bizler daha büyük başarıları da hedefliyor ve ona göre çalışıyoruz” dedi.
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu