Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

“il imamı” ve eşine hapis cezası

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“il imamı” ve eşine hapis cezası

Kırıkkale’de, terör örgütünün sözde “il imamı” 9 yıl 4 ay 15 gün, eşi ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında açılan davada yargılanan sözde “il imamı”na 9 yıl 4 ay 15 gün, eşine ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, “Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet” suçlamasıyla haklarında dava açılan terör örgütünün il imamı Mehmet Merd ve eşi Tuğba Merd ile avukatları hazır bulundu.

 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Mehmet Merd, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirtti. 2015 yılında Kırıkkale’de bu yapının okullarında müdürlük görevi yaptığını dile getiren Merd, şunları anlattı: “Bu yapıya darbe girişiminde bulunmak için değil, çocuklarımıza sadece daha iyi bir eğitim vermek için girdim. 15 Temmuz’u vatana, millete ve devlete yapılan bir hainlik olarak görüyorum. Kim yaptıysa lanetliyorum. ByLock programını kendim indirdim. 2-3 ay eşimle konuşmak için kullandım. Tarafıma atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum.”

 

9 YIL 4 AY 15 GÜN, EŞİNE İSE 7 YIL 6 AY

Tuğba Merd ise hiçbir zaman ülkeye sıkıntı verecek durum ve davranış içerisinde bulunmadığını ve suçsuz olduğunu ileri sürerek beraatini istedi. Mahkeme heyeti, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan Mehmet Merd’e 9 yıl 4 ay 15 gün, eşine ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x