Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

K.Ü’de Aşık Veysel anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu, Engelsiz Yaşam Birimi, Genç Yazarlar Topluluğu ve Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile Aşık Veysel’i anma programı düzenlendi.

 

DİNLEYEREK BÜYÜDÜK

Programın açılış konuşmasını yapan Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu Başkanı görme engelli tarih öğretmeni ve sosyolog Resul Partici “Aşık Veysel, şiirleriyle, türküleriyle kendinden sonra gelen halk ozanlarına, müzik severlere kısacası herkese ilham kaynağı olmuştur. Büyük üstad Aşık Veysel dünyaya gönül gözüyle bakan bir halk ozanıdır. Aşık Veysel’i görmesek de onun şiirlerini okuyarak, türkülerini dinleyerek büyüdük. Aşık Veysel’i ölümünün 44. yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum”

 

DESTEKLERİNİ ESİRGEMEDİ

“Bu programın hazırlanmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız’a ve Üniversitemiz yönetimine ayrıca Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif’e, katılımlarıyla bizleri onurlandıran Aşık Veysel’in torunu Sayın Nazender Süzer Hanım’a ve programa katılan bütün Aşık Veysel dostlarına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜK HALK OZANIDIR

Başkan Partici’nin konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü görme engelli Türkçe öğretmeni Ümit Şirin yaptığı konuşmasında “Aşık Veysel hayatı uzun ve ince bir yola benzetmiştir. Bu yolculuk 44 yıl önce nihayet bulmuştur. Aşık Veysel yazdığı şiirlerle ve söylediği türkülerle bütün insanlığın gönlünü fetheden büyük bir halk ozanıdır. Dostları olarak kendisini saygıyla ve rahmetle anıyorum ve programa katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

PLAKET VERİLDİ

Halk ozanı Aşık Veysel’in torunu Nazender Süzer’in dedesini anlattığı konuşması salonu dolduran seyirciler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. Kırıkkale Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından okunan şiirler ve söylenen türküler programa ayrı bir renk kattı. Program sonunda Aşık Veysel’in torunu Nazender Süzer’e, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif’e ve Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Kaynak’a plaketleri verildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x