Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KeskinManşet

Keskin tanıtım filmi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin Kaymakamı Muammer Köken’in girişimleriyle zengin ve köklü bir tarihi geçmişe sahip olan ilçemizin doğal güzelliklerini, kültürel değerlerini, tarihi yerlerini, damak tatlarını ve geleneklerini anlatan 3 bölümlük tanıtım filmi çekildi.

 

TARİHİ KÜLTÜR YANSITILDI

Onlarca yerel kültürü anlatan, Anadolu’nun saklı güzelliklerini ortaya çıkaran programcı Ramazan Kıvrak tarafından yapılan tanıtıcı film; Keskin’in yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan Halk Bilimci Dr. İdris Karakuş’un rehberliğinde çekildi.

 

EN GÜZEL ŞEKİLDE YAPILDI

Çekimlerde Kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı Konağı, Kurtuluş Savaşı döneminde cephenin lojistik üssü olan Fişekhane, Kibrithane, Selçuklular döneminde yapılan Çeşnigir Köprüsü ve Çarşı Camii, Erken Hristiyanlık dönemde yapılmış Sulu Mağara, Hacı Taşan’ın torunlarının fasıl yaptığı, Keskin Bozlaklarının söylendiği Taş Mektep, kütüphane olarak hizmet veren Servet Örnek konağı, Keskin’in acılı annelerinin söylediği ağıtlar, maniler ve Keskin’e has yerel bir yemek olan Keskin Tava’nın tanıtımı en güzel şekilde yapıldı.

 

HERKESİ BEKLİYORUZ

Kaymakam Köken; “ Görev yapmaktan gurur duyduğum kadim ilçemiz Keskin’in tarihte nasıl bir mamur bir ilçe ve cazibe merkezi ise günümüzde,  yaptığımız tanıtım filmleri, projelerle hak ettiği yeri alacağına inanıyorum. Başta İlçemizden göç edip gitmiş Keskinliler olmak üzere tüm vatandaşlarımızı İlçemize bekliyoruz.” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x