Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Kırıkkale’yi bir bütün olarak ele almalıyız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZ FM’E KONUK OLAN AK PARTİ ADAYI ÖZTÜRK, MENCET VE YAHŞİ’NİN SORULARINI YANITLADI.

 

AK Parti Milletvekili Abdullah Öztürk, gazetemiz bünyesinde faaliyet gösteren Öz FM’e konuk oldu. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve Cihat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cihat Mencet ve Gazetemiz Yayın Koordinatörü Kadir Yahşi’nin sorularını yanıtlayan Öztürk, Kırıkkale hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

GURUR DUYUYORUM

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve Cihat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cihat Mencet ve Gazetemiz Yayın Koordinatörü Kadir Yahşi’nin sorularını yanıtlayan Öztürk, konuşmasına Ankara’da meydana gelen patlama ile başlayan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Adayı Abdulah Öztürk, kritik bir dönemden geçtiğini, bu saldırının ülkemize yapılmış bir saldırı olduğu gördüklerini söyleyerek, yapılan saldırıyı lanetlediğini belirtti. Kendinden bahseden Öztürk, “Keskin ilçesinde yaşayan 2001 yılında AK Parti’nin ilçe kuruculuğunu üstlenen bir kardeşinizim. Sıkıntılı bir dönemde ülkenin koalisyon ile yönetildiği dönemde, milletimizin kurduğu ak Parti’nin ilçe kurucusu olmaktan gurur duyuyorum”

 

SIKINTILAR BÜYÜK

7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki farkı anlatan Öztürk, “7 Haziran seçimlerinde kimi koyarsak koyalım seçilir mantığı vardı. Bunun için biz 3-0 yapamadık. Bunun için 1 Kasım seçimlerinde bu mantığı aştık ve daha ciddi işler yapmaya çalışıyoruz. Bunun neticesinde olumdu tepkiler var. Benim aday olmam konusunda il teşkilatımız ve genel merkezin de çalışmaları ile ikinci sırada kendimize yer bulduk. Ben ikinci sıradayım diye işimizde yavaşlama olmadı. Üçüncü sıra adayı gibi çalışmalarımız devam ediyor. Kırıkkale’nin çok sıkıntıları var. Bunun en büyük payı ise Ankara’ya en yakın il olmamız. Bunun akabinde Kırıkkale’den göç var. Biz bunları önlemek için çalışmalar yapacağız. Önemli olan kişiler değil yapılan e yapılacak hizmetlerdir. Hizmet konusunda Beşir Atalay’a teşekkür ederim. Yatırımlarda 5’inci bölge olmamızda çok büyük pay sahibi” dedi.

 

DAHA ÖNEMLİ KONULAR VAR

Öztürk, “Benim seçilmemden daha önemli konular var. Benim amacım partimim 3-0 yapması. Olanlar ve ülkemize yapılanlar ortada. Olanlar ve yapılanlar ile Türkiye 90’lardaki koalisyon dönemlerine mi dönüyor? Algısı yaşanıyor. Halkımız bize ikaz verdi. Bizde buna göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Bilindiği üzere 80 anayasasını kullanıyoruz ve muhalefet partileri de bu konuda muzdaripler. Gençlerime yönelik çalışmalar var. Katma değersiz kredi vermeyi düşünüyoruz. Gençlerin ilk işe girmesi halinde bir yıl maaşını devletimiz verme yasasını ortaya koyduk. Çiftçi ve hayvancılıkla geçinenler hakkında çalışmalar var. Asgari ücreti yükseltme çabalarımız var. Polislerin katsayılarını düzeltme çalışmalarımız var. Zirai krediler konusunda yüzde 4 daha ucuz faiz konusunda çalışmalarımız var. Çocuk yapma konusunda ailelere,  1. Çocuk için 300 TL, 2. Çocuk için 400 TL ve 3. Çocuk için 600 TL destek veriyoruz. Şimdi değil ama ilerde bunlara ihtiyacımız olacak. Genç nesillere ihtiyaç duyulacak. AK Parti vaat partisi değil yapma partisidir. Diğer partiler hep vaat verdi, AK Parti ise bu vaatleri yerine getirdi. Sadece Kırıkkale değil, Türkiye genelinde yenilenmeler oldu. Bu konuda AK Parti kendine geldi”

 

ÇABA SARF EDECEĞİZ

Kırıkkale’nin eksiklerinden bahseden Öztürk, “Vatandaş gözünün içine bakılmasını istiyor. Yolda yürürken hiç tanımadığınız bir kişi sizden isteklerde bulunuyor. Önemli sorunlarımız var. Tren yolu Kırıkkale’yi ikiye bölmüş. Kırıkkale’ye katma değeri olmuş fakat, tren yolunun altında kalmış mahallelerinde yaşayan vatandaşlar buralarda hizmetlerin daha düşük olduğunu belirtiyor. Kırıkkale’yi bir bütün haline almak gerekiyor. Keşke Kırıkkale Üniversitesini zamanında Kırıkkale’nin içine yapabilseydik. Organize Sanayi Bölgesini Samsun yolu üzerine yapsaydık. Öğrenci Ankara’ya gidiş geliş yaptığı için Kırıkkale’ye bir fayda sağlamıyor. Bu sorunu yapmak için çaba sarf edeceğiz. Yatırımcıları Organize Sanayi Bölgelerine yatırım yapması için çalışmalar yapacağız. Silah Organize Sanayi Bölgesinde müteahhitin ekonomik sıkıntılarından dolayı orada bir boşluk yaşandı. Gerekli konuşmaları yaptık, tekrar faaliyet göstermesi için çalışmalar yapılacak. Yurt dışından gelen bir yatırımcı önemli yatırım yapacağını düşünüyorum. Bunun için iyi çalışmalar yapıp yabancı yatırımcıyı buraya getireceğim” şeklinde konuştu.

 

BENİM ADAMIM YOK

Milletvekili olduğunda ilk yapacağı işi anlatan Öztürk, “Bundan önce gelen siyasiler adam kayırma konusunda çalışmalar yaptı. Kendi adamlarını yerleştirdiler. Benim bunlar ile alakam yok, benim adamım felanda yok. Benim amacım, Kırıkkale’yi seven, Kırıkkale için çalışan insanları buralara getirmek.  Öztürk soyisimli önemli yerlerde kişiler olmayacak. Kırıkkale’ye yatırımlar yapacak insanlara ihtiyacımız olacak” dedi. Keskin’de hedef oyunu açıklayan Öztürk, Keskin’de yüzde 80 oy alacaklarını söyledi. “7 Haziran’da yüzde 60 oy aldım. Bunun için kırılganlığım oldu çünkü bunu beklemiyordum daha fazlasını hak etmiştim. Vatandaş benim üçüncü sırada olmamı da eleştirdi. Benim kaçıncı sırada aday olduğumuz önemi yok. Biz bunu insanlarımıza anlattık. Artık Kırıkkale Keskinlilerden, Kırşehirlilerden oluşmuş konusunu kafalardan atmamız gerekiyor. Mehmet Demir kardeşimizin önemli hizmetleri oldu. Ramazan Can önemli hizmetlerde bulundu. Kırıkkale’de 100 binin üzerinde oy alacağımıza inanıyorum. Kırıkkale’de 3-0 yapacağımıza kesin gözü ile bakıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

TEKRAR AYAĞA KALDIRMAK GEREKİYOR

MKE hakkında açıklamalar yapan Öztürk, “Kırıkkale’yi Kırıkkale yapan MKE’dir. Gelinen noktada, biz kendimizi yenileyeceğiz, günümüz çağı değişti. Eskiden MKE Türkiye’nin savunma sanayide birinci plandaydı. MPT’yi çok önemsiyoruz. Dış ülkelere silah satışı yapılıyor. Amerika’ya da ihracat yapıyoruz. Bunun üzerine çalışmalıyız. Eski teknoloji olan bölümleri yenilememiz gerekiyor. Rekabet içinde olmamız gerekiyor.  Dünya ile rekabet yapacak donanıma sahip olmalıyız. MKE ile özdeşleşmiş Kırıkkale’yi tekrar ayağa kaldırmalıyız. Eski dönemine getirmek mümkün değil fakat eski dönemine getirmek için çalışmalar yapacağız. Devletin hangi imkanlarını buraya aktara biliriz bunlar önemli” dedi.

 

EN ÖNEMLİ REKLAM ARACI SPOR

Türk Metal Kırıkkalespor hakkında da açıklamalar yapan Öztürk, kendisinin de bir zamanlar futbol oynadığını ve sorunları iyi bildiğini söyledi. Mümkün olduğu kadar maçlara katılacağının sözünü verdiğini söyleyen Öztürk, “Türk Metal Sendikamızla da görüşeceğiz. Neler yapabiliriz diye. İlk hedef 3’üncü lige çıkmak. Siyasiler için her ay düzenli maddi yardım konusunda çalışmalar yapacağız. Nitekim bir ilin en iyi reklam amacı spordur. Geçmişte Kırıkkalespor’un adı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile anılıyordu. İlk amacımız 3’üncü lige çıkmak. Bir iş yapılıyorsa hakkını vermek gerekir. Vatandaşın beklentileri bu yönde. Kırıkkalespor’un yanında olmak bizim görevimiz. Biz nefretle anılmak istemiyoruz” şeklinde konuştu. Terör olayları ile ilgilide açıklamalar yapan Öztürk, Çanakkale’de şehit olanların şehitlikte ki isimlerine dikkat çekti. Şehitlikte Kırıkkale’li Mehmet, İstanbullu Ahmet, Elazığlı Kadir yazdığını söyleyerek, Türkiye’de Kürt-Türk ayrımının olmadığını savunduğunu belirtti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu