Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Kişi başına 5,5 gram altın düşüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) 436 ton altın rezerviyle dünyada en çok altın rezervine sahip olan 11. Banka oldu. Türkiye’de ise kişi başına düşen altın miktarı da belli oldu. Türkiye’de kişi başına 5,5 gram olarak hesaplandı.

 

YASTIK ALTI EKONOMİ

Dünya ülkelerinin altın piyasalarını inceledi. Edinilen bilgilere göre İsviçre kişi başına altın miktarının en yüksek olduğu ülke oldu. İsviçre’de kişi başına 124 gram altın düşerken, İsviçreyi sırasıyla 49 gramla Lübnan 41,1 gramla Almanya, 40,4 gramla İtalya ve 37,1 gramla Portekiz izledi. Yemen 0,06 gramla kişi başına altının en düşük olduğu ülke oldu. Dünya Altın Birliği raporundan edinilen bilgilere göre, merkez bankalarında yer alan toplam 33 bin 425 ton altın rezervinin 10 bin 785 tonu Avrupa’da yer alıyor. Rezerv bakımından en zengin ülke 8 bin 113 tonla ABD olurken, bu ülkeyi 3 bin 777 tonla Almanya, 2 bin 451 tonla İtalya, 2 bin 435 tonla Fransa ve bin 84 tonla Çin takip etti. 2017 yılı içerisinde yapılan medya incelemesine göre “altın” konulu yılbaşından itibaren 9 bin 855 haberin yapıldığı tespit edildi. Ekonomi haberleri içerisinde dolar ve eurodan sonra en çok konuşulan üçüncü başlık olan altın, Türkiye’nin yastık altı ekonomisi olarak nitelendiriliyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x