Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Koç, “Ülkemize Değer Katmaya Devam Edeceğiz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, ürünleri, hizmetleri ile Türkiye’ye değer katmaya devam edeceklerini söyledi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman’da üretimini sürdüren rafinerilerin tek çatı altında toplanması ile kurulan Tüpraş, rafinerilerde düzenlenen törenler ile 32. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Semahat Arsel, Temel K. Atay, Dr. Bülent Bulgurlu, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Başkan Vekili Yağız Eyüboğlu, Genel Müdür Yavuz Erkut ve Petrol İş Sendikası Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut’un katılımlarıyla gerçekleşti.

 

BAŞARILI BİR YILI GERİDE BIRAKTIK

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, topluluklarının çalışma kültürü içinde büyük değer taşıyan kıdemin onurlandırıldığı törende olmaktan duyduğu memnuniyeti söyledi. Yüksek büyük performansı ile Türkiye ekonomisinin itici gücü olduklarını belirten Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Koç Topluluğu olarak, dünya ekonomisindeki belirsizliklere rağmen, ülkemize olan inancımız, en büyüğünü sizler ile başardığımız yatırımlarımız ve güçlü risk yönetimimiz ile büyümeyi sürdürdük. Yüksek büyüme performansımız ile de Türkiye ekonomisinin itici gücü olduk. Tüpraş’ı geleceğe taşıyacak, en önemli yatırımımızı gerçekleştirdiğimiz başarılı bir yılı geride bırakıyoruz”

 

DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Fuel Oil Dönüşüm Tesisi yatırımımızı üretime geçirerek, geleceğe daha güvenli bakmamızı sağladınız. Cumhuriyet tarihimizin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük sanayi yatırımının planlanan zaman ve bütçe ile başarıyla gerçekleştirilmesi hepimiz adına iftihar vesilesidir. Bu büyük yatırımı hayata geçirmek ülkem varsa ben de varım felsefemizin en somut örneğidir. Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nin devreye girmesi ile tam kapasite kullanarak, rekor kırdık. Yüksek üretimin yanı sıra, müşteri odaklı satış stratejisi ile yurtiçi satışlarımızı ülke tüketiminden de hızlı arttırdık. Uluslararası itibarımız, kurumsal ilişki yönetimimiz, iş stratejilerimiz ve yönettiğimiz yüksek teknolojinin sadece şirketimize değil Topluluğumuza da çok önemli katkılar sağlayacağına kaniyim. Küresel boyutta bir şirket olma yolunda sizlerin verdiği güvenle ilerlerken, ürünlerimiz, hizmetlerimiz, yönetim becerimiz ve özenilen insan kaynağımız ile ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.”

 

10 YILDA İHRACAT TUTARI 36 MİLYAR DOLAR

30’ncu kıdem yılını dolduran Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut da “Kuruluşumuzun 32. yılı aynı zamanda yarım yüzyılı geride bırakan rafinericilik tarihçemizin taçlandığı bir süreçtir. Rafinaj piyasasının olumlu gelişimi, Fuel Oil Dönüşüm Tesisimizin üretime geçmesi ile İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman Rafinerilerimiz entegre bir şekilde maksimum kapasite ile çalışmaya başlamış, kapasite artışımızında katkısıyla ülkemiz sanayi üretimi yılın ikinci çeyrek döneminde yüzde 4,1’lik büyüme göstermiştir. Motorin ve jetten oluşan orta distilat üretimimiz planladığımız üzere iki katına çıkarken, bu ürünlerdeki satış rakamlarımız artmış, ülkemizin ilk petrokok’u üretilmiştir.” dedi.

 

YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Erkut, şunları kaydetti: “Tüpraş’ın 23 yıl özelleştirilecek kuruluşlar arasında beklemesinin ardından, ülkemizin en köklü kuruluşu Koç Topluluğuna katılmasının 10’ncu yılında, beklenenin aksine 3 milyar doları Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’ne ait olmak üzere toplamda 5,2 milyar dolar yatırım gerçekleştirilmiştir. 10 yılda yapılan toplam ihracat tutarı 36 milyar dolardır. Her yıl sadece enerji tasarrufundan 180 milyon dolar tasarruf sağlanmaktadır. Birim ham petrolden, değerli ürün üretme kabiliyeti anlamına gelen Nelson Kompleksitemiz Tüpraş olarak 7’den 10 seviyesine yükselirken, İzmit Rafinerisi 14,5 ile dünyada ilk sıraya yükselmiştir. Tüpraş bu konfigürasyonla, piyasalardaki dalgalanmalara karşı çok daha güçlü ve dayanıklı olarak rafinaj faaliyetlerini sürdürecektir. Artık kendi teknolojisini üreten, yetkin biçimde kullanan, bilişim gücü ve ürün kalitesi yüksek, maliyet odaklı üretimi, stok ve varlık yönetimi, enerji ve doğal kaynakları kullanımında özeni ile evrensel biçimde üretimini gerçekleştiren, lojistiğini en akılcı biçimde yönetme becerisine sahip bir şirkettir. Yeni yaşımıza pek çok hedefini gerçekleştirmiş yepyeni bir Tüpraş olarak başlangıç yaparken, tüm rafinerilerimizde kıdem alan Tüpraşlıları kutluyor, ebediyete intikal etmiş çalışanlarımızı rahmetle anıyorum”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu