Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

MPT -76 İçin Gözler 23 Haziran’da

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

HAKAN ŞAYIK ÖZEL HABER

 

Türkiye’nin silah alımında dışa bağımlılığını yok eden, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından geliştirilen, her türlü arazi ve hava şartları koşulunda görev yapabilen, Dünyaca ünlü silahımız MPT-76 Milli Piyade Tüfeği’nin ikinci seri üretimi, 23 Haziran 2017 tarihinde bin 500 adet olarak Savunma Sanayi Müsteşarlığına teslim edilecek.

 

DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR

Bu yılın başlarında 500 adetini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’a teslim eden MKEK Silah Fabrikası, bir yandan söz verdiği tarihlerde toplamda 20 bin adet silah üretimini yaparken, diğer yandan da kendisini ve tezgahlarını modernize ederek kaliteli hizmet sunmayı hedefliyor. Hükümetin son zamanlarda milli savunmaya yönelik yapmış olduğu yatırım ile birlikte dışı bağımlılığı ortadan kaldıran MPT – 76 Milli Piyade Tüfeği,  MPT – 55 Savunma Silahı, Atak Helikopter, TF-X Milli Savaş Uçağı, ANKA İnsansız Hava Aracı, Altay Ana Muharebe Tankı gibi birçok Kara, Hava ve Deniz savunmasını sağlayan araç ile sınırlarımız güvenlik içerisinde bulunuyor.

 

5 MİLYON EURO TALEP

Savunmada büyük rol oynayan ve ürettiği silahlar ile Dünya çapında dikkatleri üçerine çeken Silah Fabrikası Müdürlüğü, Makine ve Kimya Endüstri Kurumu Genel Müdürü Ahmet Taşkın’ın destekleri ile daha da gelişerek büyüyecek. Kurum hakkında Genel Müdür Taşkın’dan 5 Milyon Euro yatırım istediklerini, tezgahların gelişmesinde ve iş gücünün arttırılması için talepte bulunduklarını ifade eden Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu, ilerleyen dönemlerde tezgahların modernizasyonunda kullanılmak üzere ciddi bir yatırım sözü aldıklarını ifade etti. Müdür Ocakçıoğlu ayrıca, Genel Müdür Taşkın’dan siparişlerin daha hızlı ve kaliteli bir şekilde teslim edilmesi için 250 kişilik istihdam talebinde bulunduklarını ve bunun ilerleyen günlerde değerlendirilerek netleşeceğini sözlerine ekledi.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

MAM – 15 VE MPT – 55

BİZİM ÖZ MALIMIZ

Silah fabrikasının tamamen öz malı olan yeni üretilen MAM – 15 Dürbünlü Keskin Nişancı Silahı ile MPT – 55 Yakın Muharebe Silahı hakkında bilgiler veren Müdür Ocakçıoğlu, her iki silahın projesinden, üretimine kadar tamamen kendi öz malları olduğunu açıkladı. İlerleyen günlerde MAM – 15’in tanıtım yapılacağını ifade eden Ocakçıoğlu, etkili menzili 1800 metre olan nişancı tüfeğinin her türlü koşulda çalıştığını, şuan için 1 adet prototip üretildiğini ifade etti. Ocakçıoğlu öte yandan yine Silah Fabrikası üretimi olan BORA -12  Keskin Nişancı Tüfeği için Jandarma Genel Müdürlüğü’ne bin adet yapılması için teklif aldıklarını ifade etti. Öte yandan bir diğer yeni yakın savunma silahı olan MPT – 55 hakkında bilgiler veren Ocakçıoğlu, dakikada 750 mermi atabilme kabiliyeti olan, plastik şarjörü, teleskopik ayarlanabilir dipçiği, 400 metre etkili menzile sahip silahın ilk 15-20 prototip üretiminin yapıldığını, şuanda test aşamasında olduğunun altını çizdi. Ocakçıoğlu ayrıca MPT – 55’ten Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığından toplam 45 bin adetlik talep geldiğini sözlerine ekledi.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

İSTENİLEN TARİHDE

TESLİM EDİLECEK

Artık yeni nesil silahların ülke savunmasında kullanılmaya başlandığını, Polis, Asker, Jandarma olmak üzere tüm hava, kara ve deniz savunmasında, özel kuvvetlerde yakın bir gelecekte Silah Fabrikasının ürettiği silahların kullanılacağının altını çizen Ocakçıoğlu, NATO Standartlarının belirlediği 42 ayrı testen başarı ile geçen Dünyadaki tek silah olma özelliğine sahip MPT – 76’dan bahsetti. Silah Fabrikası’nın 20 bin adet üretme sözü verdiğini, anlaşma gereği belirlenen tarihten önce silahların üretilerek teslim edileceğini ifade eden Müdür Ocakçıoğlu, MPT – 76’nın NATO haricinde kendilerince de teste tabi tutulduğunu böylece toplamda 56 testten geçtiğini bunların birkaçının Sahra Testi, Çizgi Takip Testi gibi özel testler olduğunu belirtti.

 

YURT DIŞINA İHRAÇ

Şuanda genel ağırlıklı olarak kullanılan G3 Piyade Tüfeğinin yerini alacak olan MPT – 76’nın ülke genelinde toplam 600 Bin adet ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu, silahı almak için yurt dışından çok talep geldiğini hatırlattı. Bu kapsamda şuanda Somali’ye 340 adet MPT-76 teslim ettiklerini dile getiren Müdür Ocakçıoğlu, ikinci anlaşmanın yapıldığını, ikinci partinin 450 adet talep edildiğini ifade etti. Yurt dışı taleplerine cevap vermeye çalıştıklarını hatırlatan Ocakçıoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 2 bin 500 adet silah üreteceklerini söyledi.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

AY AY TESLİMATLAR

Son olarak 419 fabrika işçisi ile canla başla var güçlerini ortaya koyarak çalışmalarını sürdüren Silah Fabrikası 2018 yılında 20 bin adetlik siparişin tümünü tamamlayacak. Daha önce 500 adeti teslim edilen MPT – 76’nın 23 Haziran 2017 tarihide bin 500 adeti daha Türk Silah Kuvvetleri envanterine girecek, ardından Ağustos 2017’de bin adet, Eylül 2017’de 3 bin 500 adet, Aralık 2017’de 4 bin 500 adet, Ocak 2018’de 5 bin adet ve Mart 2018’de 4 bin adet üretim yapılarak 2018 yılının Nisan ayında 20 bin adet olan anlaşmadaki tüm silahlar teslim edilmiş olacak. Akabinde ise devam eden siparişlerin alımına ve yeni silah üretimine başlanacak.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x