Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Nur camine emeği geçenlere ödülleri verildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cami ve külliyesinin yapımında emeği geçenlere Nur Caminde yapılan tören ile ödülleri verildi. Törende konuşan Vali Ali Kolat, “Ramazanı dolu dolu yaşadık. Kadir gecesinde 15 bin kişi civarında vatandaşımız burada toplandı. Burası şehrimize bir hareket getirdi” dedi.

 

GÜZEL BİR ESER ORTAYA ÇIKTI

Düzenlenen ödül törenine; Vali Ali Kolat, Diyanet İşleri Başkanlığı Mütevelli Heyet 2. Başkanı Mazhar Bilgin, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri,  firma yetkilileri ve diğer davetliler katıldı. Tören öncesi Nur Camii’nde Vali Ali Kolat ve beraberindekiler öğle namazını kılarak, hatıra fotoğrafı çektirdiler.  Törende, İl Müftüsü Bekir Gerek, Nur Caminin yapım çalışmaları hakkında bilgiler vererek emeği geçenlere teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkanlığı Mütevelli Heyet 2. Başkanı Mazhar Bilgin, Cenab-ı Allah kâinatı yarattıktan sonra insana ayrı bir özellik verdiğini, insana bu nimetler karşılığında yeryüzünü imar etme görevini yüklediğini, insanın bu görevi hakkıyla yerine getirerek bu güzel eserlerden birinin ortaya çıkardığını söyledi.

 

GÜZEL BİR ESER

Vali Ali Kolat, programda yaptığı konuşmada; “Hakikaten ülkemiz ve Kırıkkale’miz böyle güzel bir eserin yapılmasıyla tarihi bir mabede kavuşmuş oldu. Böyle büyük eserler kolay yapılmıyor. Camimizin bu noktaya gelmesinde Allah rızası ve ihlas çok önemlidir. Cenab-ı Allah, Kur’an-ı Kerimde belirttiği gibi ; “Mescitlerimizi imar edenler, Allah’a ve ahiret gününe inanırlar, namaz kılarlar, zekâtını verirler, Allah’tan korkarlar.” Der. Ne mutlu size ki bu güzel övgüye mazhar oldunuz. Allah hepinizden razı olsun. Ben Kırıkkale de göreve başladıktan sonra, bu güzel eseri bitirebilmek için hep beraber büyük bir çabayla hizmet ettik. Bizler, elimizden geldiğince burada çalışan arkadaşlarla beraber olduk. İllerimize mektuplar yazdık. Bu eserden bahsettik. Birçok Valimize telefon ettik. Bu anlamda birçok ilimiz bu camimize katkı sağladılar. Tabi bu işin başlamasında Sayın Cumhurbaşkanımızın motivasyonu önemli bir adım olmuştur”

 

RAMAZANI DOLU DOLU YAŞADIK

“Başbakan Yardımcımız Beşir Hocam hem maddi hem manevi bizlere yardımcı olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Diyanet Vakfımızın çok katkıları olmuştur. Kırıkkale halkımızın önemli yardımları oldu. Sonuçta bu güzel eser ortaya çıktı. Osmanlının, Selçuklunun bıraktığı eserleri gördükçe onlarla iftihar ediyoruz. İnşallah böyle hayırlı bir işe hepiniz vesile olduğun için, hayır defterimiz hiç kapanmayacaktır. Bizler, bir vefa borcu olarak sizlerle beraber olmak, sizlerle birlikte bu tarihi anıyı yaşamak için böyle bir program düzenlemek istedik. Sizlere verdiğiniz emeklerden dolayı bir belge vermek istedik.  Ben böyle güzel bir eserle iftihar ediyorum. Kırıkkale’ye gelen herkese gidin Nur Camini gezin, orayı görün diyoruz. Burası bir şehir kimliğine dönüştü. Ramazan ayında burada programlar oldu. Ramazanı dolu dolu yaşadık. Kadir gecesinde 15 bin kişi civarında vatandaşımız burada toplandı. Burası şehrimize bir hareket getirdi”

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

“Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah böyle güzel eserler ülkemizde artarak devam eder. Son yıllarda ülkemizde çok güzel eserler ortaya çıktı. Böyle güzel eserler birlik ve beraberliğimizin timsalidir. Ülkemiz, bu günlerde acı olaylar yaşıyor. Şehit haberleri geliyor. Kırıkkalemizde de bir şehidimiz oldu. “Bu ezanlar ki şehadetlerin dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.” diyerek bu vatan için, huzurumuz ve kardeşliğimiz için kendilerini feda ediyorlar. Allah mekânlarını cennet eylesin. Bu vesileyle Nur Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmalardan sonra Nur Camiin yapımında emeği geçenlere “Teşekkür Belgesi” verildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu