Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Okul Sütü Uygulaması Bütün Okullarda Devam Edecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, okul sütü uygulamasıyla ilgili açıklama yaptı. 
2012’DEN BU YANA UYGULANIYOR
Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, yaptığı açıklamada; “Okul Sütü dağıtımı 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlangıç tarihi olan 06.02.2017 tarihinde başlayacak ve  dönem boyunca devam edeceğinden, Hükümetimizin 2012 yılından beri uyguladığı okul sütü programına bu eğitim-öğretim döneminde de süt dağıtımına devam edilecektir.” İfadelerini kullandı
DÜZENLİ OLARAK
Sırrı Yılmaz “Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gıda ve Yem Şube Müdür V. İlknur Sezer ” Süt, bebeklikten yaşlılığa vücudun büyümesi, gelişmesi ve sağlığın korunması için gerekli enerji, protein, karbonhidrat, yağ ile pek çok vitamin ( A, B1, B2, B12, D, E, K, Folik Asit)  ve mineral maddeyi ( Kalsiyum, Fosfor, Çinko)  içeren çok önemli bir besindir. Boyun uzaması, kemiklerin gelişmesi ve güçlenmesi, beyin gelişiminin desteklenmesi ve derslerde daha başarılı olunması, daha enerjik ve canlı olunması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklardan korunabilmek, yeterli ve dengeli beslenmek için her gün düzenli olarak süt içmek gerekmektedir” ifadelerini kullanarak düzenli olarak süt içilmesinin faydalarından bahsetti.
SÜT İÇME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
Müdür Sırrı Yılmaz “Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gıda ve Yem Şube Müdür V. İlknur Sezer ayrıca; Okul Sütü Programı dahilinde dağıtılan sütlerin üretiminden tüketimine kadarki tüm safhalarda gerekli denetim ve analizlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerince ve İl Okul Sütü Komisyonu’nca gerçekleştirildiğini, öğrencilerin tüketimine sunulan sütlerin açıldıktan sonra bekletilmeden tüketilmesinin uygun olacağını ve Okul Sütü Programı ile öğrencilerimize süt içme alışkanlığını kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x