Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Rengarenk Nağmeler Konseri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Üniversitesi 21 Mart Dünya Down Sendromu günü nedeniyle Rengarenk Nağmeler konseri düzenlendi.

 

AİLELER KATILDI

Kırıkkale Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Kolu ile Anakucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği’nin işbirliğiyle Üniversite Tıp Fakültesi 14 Mart Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere akademisyenler, öğrenciler, downsendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

 

HAYAT FELSEFESİ BU DUYGULAR

Kırıkkale Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Kolu başkanı Behlül Güran programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve programa katılanlara teşekkür etti. Programda söz alan Halk Sağlığı Çalışma Kolu Direktörü Betül Uysal downsendromlu insanların fazladan sahip oldukları 1 kromozomun doğuştan mutluluğa sebep olduğunu belirterek, “Bu dostlarımız büyümeye korkan kalplere sahip ve bizler büyüdükçe sevgiyi, dürüstlüğü, yardımseverliği arka plana atıyoruz. Ancak downsendromlu dostlarımız bu duyguları geri plana atmıyor, onların hayat felsefesi bu duygulardır” dedi.

 

GÖNÜLLÜ BİR GURUBUZ

Uysal’ın konuşmasının ardından AnakucağıDown Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği Başkanı Aynur Kılıç dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kılıç, “Dernek olarak downsendromlu insanların her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek fırsat eşitliği sağlamayı ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmayı amaçlayan gönüllü bir grubuz” dedi. Konuşmanın ardından downsendromlu 15 çocuğun da içinde yer aldığı koro tarafından konser verildi. Solo ve koro halinde söylenen şarkılara ve türkülere dinleyiciler de büyük bir coşku ile eşlik  etti. Program etkinlikte emeği geçenlere plaket takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x