Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

    Verimlilik Artışı Sağlanacak  

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Uygulamalar Konusunda Eğitim Toplantısı Yapıldı

 

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü  Arazi Edindirme Şube Müdürlüğünce, ilçe müdürlüklerimiz teknik  personeline yönelik  “Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Uygulamalar” konusunda eğitim toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Gürsel DOĞAN, Arazi Edindirme Şube Müdürü Oğuzhan GÜNİ, Şube Müdürlüğü teknik personelleri ve İlçe Müdürlükleri teknik  personeli katıldı.

 

Toplantıda, 31.12.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak uygulamaya konulan ”Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Uygulama Talimatı”, uygulama birlikteliğinin sağlanması   amacıyla sahaya yönelik çalışmaların da yer aldığı sunumlarla İlgili mevzuat çerçevesinde tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümlere değinildi. Ayrıca ehil mirasçıya ait niteliklerin tespiti ile işletmelerin parçalanarak küçülmesinin önüne geçilmesi, planlı bir tarım politikası üretilmesi, yeter gelirli arazi miktarının altında arazilerin paylaştırılmadan ekonomik olarak üretimde bulunacak mirasçılara devriyle daha kazançlı işletmeler kurulması hedeflendiği vurgulandı.

 

Toplantıda bir konuşma yapan İl Müdür Yardımcısı Gürsel DOĞAN Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önlenmesi ile maliyetlerin azalması ve verimlilik artışı sayesinde çiftçimiz daha çok kazanacak, Tarımsal sulama, makine teçhizat alımı, yakıt tüketimi gibi çok sayıda kalemde çiftçinin cebinden daha az para çıkacak. Tarımsal üretimde ise verimlilik artışı sağlayacak. Gelecek nesillere daha iyi kullanılabilir. Tarım arazi bırakılmış olacak dedi.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x