Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

YALAN OLDU

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ŞEHRİMİZİ İKİYE BÖLEN YÜK TRENİNİ KENT MERKEZİ DIŞINA TAŞIMA PROJESİ İPTAL EDİLDİ

 

İlimiz merkezi içerisinden geçerek adeta kentimizi ikiye bölen yük trenini, şehir dışına taşıma projesini Belediye Başkanlık adaylığı süresinde vaat eden ve de Başkanlık görevine geldikten sonra maliyet nedeniyle projenin iptal olduğunu basın toplantısında açıklayan Başkan Mehmet Saygılı, bu sözleriyle büyük projeleri yapamayacağını bir kez daha kanıtlamış oldu.

 

PROJEYİ HAZIRLADI, UYGULAYAMADI

30 Mart yerel seçimleri öncesinde ilimiz merkezi içerisinden geçerek, kentimizi ikiye bölen yük trenini şehir dışına taşıyacağını vaat ederek, özellikle Bahçelievler ve Kurtuluş Mahallesi halkından oy toplayan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, göreve gelmesinin üzerinden bir yıl geçmesine karşın söylediği en büyük projesi olan yük trenini şehir dışına taşıma projesini başaramadı. Geçtiğimizi aylarda düzenlediği basın toplantısıyla projenin iptal edildiğini söyleyen Saygılı, projenin yüklü maliyeti nedeniyle olmadığını ifade etmişti.

 

ÜST GEÇİT HALA YAPILMADI

Halkın güvenliği için TCDD tarafından demir yolu üzerine yapılan demir parmaklıklar ve tren hattının kaldırılmamasının ardından Saygılı, kendi çapında proje üreterek bu bölgeye bir üst geçit yapma kararı aldı. Bu bölgelere birim müdürleri ve proje müdürleriyle giderek inceleme ve gösteriş yapan Saygılı, köprüyle iptal olan projenin üstünü ört bas etmeye çalışıyor.

 

YEŞİL ÖZ DERESİ TEHLİKE SAÇIYOR

Başkan Saygılı’nın sözünü tutmasını isteyen mahalle sakinleri, günlük gelip geçtikleri tren yolu üzerinde can güvenliklerinin bulunmadıklarını söyleyerek tepki gösterdiler. Yeşil öz deresinin de bazı bölümlerinin temizlendiğini, bazı bölümlerinin temizlenmediğini söyleyen mahalleliler, yaz ayının gelmesiyle birlikte buraların hastalık saçtığını, ilaçlanma yapılmadığı için sinek ve böceklerden geçilmediğini ifade ettiler.

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu