Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yüzde 68 doğduğu yerde yaşıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

TÜİK’den yapılan açıklamaya göre Ülkemizde her 10 kişiden 3’ü doğduğu ilden farklı bir ilde yaşıyor.  Kırıkkale’de ise ikamet eden T.C. vatandaşlarının, Yüzde 68,8 doğduğu ilde, Yüzde 31,2 ise başka bir ilde ikamet ediyor.

 

YÜZDE 31,2 İSE BAŞKA BİR İLDE İKAMET EDİYOR

Kırıkkale’de ikamet eden T.C. vatandaşlarının, Yüzde 68,8 doğduğu ilde, Yüzde 31,2 ise başka bir ilde ikamet ediyor. Türkiye’de yaşayan T.C. vatandaşlarının %96,8’i Türkiye doğumlu, %1,3’ü ise yurt dışı doğumludur. ADNKS 2014 yılı sonuçlarına göre ülkemizde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, %65,5’i doğduğu ilde, %31,3’ü ise başka bir ilde ikamet etmektedir. Doğduğu ilde ikamet edenlerin en yüksek olduğu il Kahramanmaraş’tır, Doğduğu ilde ikamet edenlerin en düşük olduğu il Yalova’dır, İstanbul’da ikamet edenlerde ilk sırayı Sivas doğumlular almaktadır,

 

10 KİŞİDEN 1’İ İSTANBUL DOĞUMLU

Ülkemizde yaşayan her 10 kişiden 1’i İstanbul doğumludur, Doğum yeri yurt dışı olanlar arasında Bulgaristan doğumlular ilk sıradadır, Türkiye’de ikamet eden ancak yurt dışında doğan T.C. vatandaşlarının, doğdukları ülkelere göre dağılımı incelendiğinde, ilk sırada %37,6 ile Bulgaristan doğumluların yer aldığı görülmektedir. Bulgaristan doğumluları sırasıyla, Almanya (%22,2), Makedonya (%4,3), Hollanda (%2,9) ve Belçika (%2,6) doğumlular takip etti.

 

TR71 BÖLGE İLLERİMİZDE DURUM;

Kırıkkale ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, %68,8 doğduğu ilde, %31,2 ise başka bir ilde ikamet etmektedir.  Aksaray ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, %82,5 doğduğu ilde, %17,5 ise başka bir ilde ikamet etmektedir.  Niğde ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, %80,1 doğduğu ilde, %19,9 ise başka bir ilde ikamet etmektedir.  Nevşehir ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, %77,0 doğduğu ilde, %23,0 ise başka bir ilde ikamet etmektedir.  Kırşehir ilinde ikamet eden T.C. vatandaşlarının, %72,8 doğduğu ilde, %27,2 ise başka bir ilde ikamet etmektedir.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu