Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Doktor Öncel Hadisesi Farklı Boyut Aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Avukat Gökçe Kaleli, müvekkili olduğu eczacı Volkan Kurhan ve eşi Ece Kurhan’ın Yaşam hastanesi doktorlarından Dr. Mehmet Öncel ile yaşadıkları hadise ve akabinde basına yansıyan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

SUT PROTOKOL KURALLARINA GÖRE HAREKET EDİLDİ
Olayla ilgili açıklamada söz konusu ilacın SGK tarafından sadece 1 kutusunun karşılandığının ve SUT protokolüne göre hareket edildiği belirtilerek, “Olay günü Volkan Kurhan’ın kendisi gibi eczacı eşi Ece Kurhan, Dr. Mehmet Öncel tarafından telefonla aranmış ve adı geçen doktorun azarlar tavırda konuşmasına maruz kalmıştır. Dr. Mehmet Öncel, Ece Kurhan’ın açıklama yapmasına fırsat vermeden reçeteye yazmış olduğu agnucaston adlı ilacı 3 kutu yazdığı halde eczaneden ilacın tek kutu verilmesinden dolayı suçlamış, bu uygulamayı Ece Kurhan’a ait eczaneden başka eczanelerde yapılmadığını söylemiştir. SUT protokol kurallarına göre söz konusu ilacın yalnızca 1 kutusu SGK tarafından karşılanmakta olup, Ece Kurhan da protokole uygun hareket etmiştir.”ifadelerine yer verildi.

“SEN BANA  HESAP SORMAYA MI GELDİN LAN”
Olayın çarpıtıldığının ve arbedenin Mehmet Öncel tarafından başlatıldığının ifade edildiği açıklamada, “Bu durumu açıklamak ve doktora bilgi vermek isteyen Volkan Kurhan hastaneye gelmiş ve koridorda bulunana kamera kayıtlarından da anlaşılacağı üzere doktorun odasının önünde odanın müsait olmasını beklemiş akabinde usulüne uygun olarak kapıyı çalıp müsaade isteyerek odaya girmiştir. İddia edildiği gibi saldırı amacıyla oraya gitmemiştir. Volkan Kurhan  odaya   girdikten   sonra   kendisini  tanıtmış  ve  protokol   hükümlerinden  bahsederken Dr. Mehmet Öncel “sen bana  hesap sormaya mı geldin lan” diyerek ayağa kalkıp Volkan Kurhan’a saldırmaya  çalışmıştır. Arbedenin gerçekleştiği yer doktorun  makamında oturduğu yer olmayıp Volkan   Kurhan’ın   oturduğu   misafir   koltuğunun   bulunduğu   yerdir.  Arbede   esnasında   misafir koltuğunun arkasında  bulunan dolap devrilerek camı  kırılmıştır. Sunmuş olduğumuz odaya ait fotoğraflardan anlaşıldığı üzere dolap Volkan Kurhan’ın oturduğu koltuğun arkasında bulunmakladır. Bu  da  saldırıyı  başlatanın  Dr.   Mehmet öncel olduğunu göstermektedir. Doktorun  bu  eylemi karşısında Volkan Kurhan kendisini savunmak amacı ile Mehmet Öncel’i itmiş o arbede esnasında, alınan hekim raporlarından da anlaşılacağı üzere hem Volkan Kurhan yaralanmış hem de Dr. Mehmet Öncel’in elinde çizik oluşmuştur. İddia edildiği gibi ilk saldırı eylemini Volkan Kurhan gerçekleştirmiş olsa idi arbede doktorun makamında gerçekleşirdi.” ”denildi.

KÖTÜ NİYETLİ VE ŞOV AMACI İLE YAPTIĞI AÇIKLAMALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Açıklamada Dr. Mehmet Öncel’in suçunu bastırmak için kendini olayın mağduru gibi gösterdiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Ayrıca Dr. Mehmet Öncel, emniyet ifadesinde Volkan Kurhan’ın  boğazına sarıldığını iddia etmiş olmasın rağmen. Dr. Mehmet Öncel’in çalıştığı ve taraflı   olma   ihtimali   bulunan   hekim   raporunda   dahi   boğazında   iddia   edildiği   gibi   bir   ize rastlanmamıştır. Yine sunmuş olduğumuz raporlar incelendiğinde Dr.  Mehmet Öncel’in arbede esnasında devrilen dolabın kırılan camından dolayı    elinden yaralandığı görülecektir. Basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ve çizik olarak değerlendirilebilecek bir yaraya rağmen Dr. Mehmet Öncel’in kameralar karşısına elinden omzuna kadar kolu sargılı olarak çıkması ve basın açıklamasını bu şekilde yaparak kolunda hareket kısıtlılığının olduğunu hassasiyet oluştuğunu beyan etmesi gerçeği yansıtmayıp, kasıtlı olarak iftira atmak amaçlı hareket ettiğini göstermektedir.  Yine meydana gelen olayın 13 Mart tarihinde yaşandığı, Dr. Mehmet Öncel’in basın açıklamasını 14 Mart tarihinde yaptığı aynı gün hastane içerisinde Tıp Bayramı nedeniyle yapılan tebrik ve kutlamalara ilişkin fotoğraflarda Dr. Mehmet Öncel’in kolundaki sargının bulunmadığı ve fotoğraflar dikkatli incelendiğinde elinde bir yara izinin kalmadığı görülecek olup, yaşanan olayda asıl kabahatli olan Dr. Mehmet Öncel’in kendini olayın mağduru göstermeye çalışarak kendi suçunu bastırmak, ayrıca   Volkan Kurhan ve eşi Ece Kurhan’ın ticari itibarını zedelemek adına kötü niyetli ve şov amacı ile yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Olay yargıya intikal etmiş olup hukuki mücadelemiz başlamıştır.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x