Edinilen bilgilere göre, Türk Polis Teşkilatı bünyesinde görev yapan İstiklal Şehit Mustafa Demirbaş Polis Merkezi Amirliği ekipleri, Etiler Kavşağı’nda 71 AEK 480 plakalı aracı alkollü araç kullanıldığı şüphesiyle durdurdu. Trafik ekiplerinin olay yerine çağrıldığı sırada sürücü Ö.K. (24), aracıyla kaçtı.
Kısa süre sonra sürücüyle irtibat kuran ekipler, Arif Çetin Caddesi’nde aracı yeniden durdurdu. Burada yapılan alkol testinde sürücünün 1.41 promil alkollü olduğu belirlendi.
Alkol tespiti sonrası polislere hakaret ettiği ve direnç gösterdiği belirtilen sürücü, gözaltına alınmak istenirken 3 polis memuruna mukavemette bulunarak kaçmaya çalıştı. Yaşanan arbede sonrası etkisiz hale getirilen sürücü gözaltına alındı.
Olayın ardından sürücü ve araç sahibine toplam 646 bin lira idari para cezası uygulanırken, araç ise 60 gün süreyle otoparka çekildi.
Yetkililer, özellikle alkollü araç kullanımına ve “dur” ihtarına uymayan sürücülere yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı.












Helal olsun polisimize böyle insanlar bitmediği sürece ülke düzelmez. O kişiyi polis durdurmasa ceza yazmasa başkasının başını belkide belaya sokucaktı. Her devlet memuru bu şekilde bu pislikleri temizlese ortalık anca düzelir.