Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleSiyaset

‘Unutturulmaya mı çalışılıyor?’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit düştüğü patlamayla ilgili soru önergesi verdi. Patlamada Kırıkkaleli Onbaşı Ahmet Sandalcı’da şehit düşmüştü.
‘GÜVENİLİRLİK ZARAR GÖRÜYOR’
Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, konuyla ilgili Savunma Bakanlığı’na verdiği soru önergesinde Afyon’da, çocukları hayatını kaybeden ailelerin avukatının ifadesine dayanarak, bölgede bugüne kadar hiçbir bilirkişi incelemesi yapılmamasını, mahkemenin keşif işlemini geri çevirmesini ve patlamanın olduğu yerin greyderlerle toprak örtülerek kapatıldığı iddialarını gündeme getirdi. Haluk Ahmet Gümüş, yapılan incelemede askerlerin üzerinde bulunan bazı kimyasal maddelerin varlığına dikkat çekti. Bu kimyasal maddelerin depoda bulunan mühimmat envanterinde bulunmadığının belirtildiğini dile getiren Gümüş, olası bir sabotaj ve ciddi bir ihmalin üzerinin örtüldüğüne dönük şüphe uyandırıcı bir durum olduğunu belirtti. Patlamanın olduğu yerin greyderlerle toprak örtülerek kapatılmasının nedenini de soran Gümüş, Savunma Bakanlığı’nın konunun acilen açıklığa kavuşturulması için gereğini yapması gerektiğini ekledi. Halihazırda kamuoyunun, devletin pek çok kurumuna olan güvenin sarsıldığı günlerden geçtiğimizi ifade eden Gümüş, konunun aydınlatılmadığı her gün Savunma Bakanlığı’nın da güvenilirliğinin zarar gördüğünü söyledi.
ÖNERGEDEKİ SORULAR
Haluk Ahmet Gümüş’ün önergesinde yer alan sorular; Patlama bölgesinin greyderlerle kapatıldığı iddiası doğru mudur? Bugüne kadar olayın bağımsız uzman kişiler tarafından incelenmesini sağlamak için herhangi bir girişiminiz söz konusu olmuş mudur? Olayın üzerinden uzun süre geçmesine rağmen aileleri tatmin edici bir soruşturma süreci oluşmamasının nedeni nedir? İddialara konu olan kimyasal maddelerle ilgili bir bilginiz var mıdır? Şayet bu kimyasal maddeler, iddia edildiği gibi mühimmat envanteri ile alakası olmayan kimyasallar ise, bugüne kadar bu konuda niçin adım atılamamıştır?
‘BENİM BÜTÜN UMUDUM OĞLUMDU’
Onbaşı Ahmet Sandalcı’nın annesi, Ben onu askere gönderdim, ölmeye değil. Ben şimdi ne yapacağım? Benim tüm umudum oğlumdu” diyerek gözyaşı dökmüştü.  Şehidin amcası Cengiz Sandalcı kendisinin silah sanayisinden emekli olduğunu belirtip, ‘”Saat 21.15’de hangi acemi asker mühimmat temizliğine götürülür, size soruyorum? Ben de silah sanayisinden emekliyim, ne olduğunu biliyorum. Bu kadarı da yazık, günah” diyerek tepki göstermişti.
 

Başa dön tuşu