Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

28 Şubat Türkiye’nin ayağına vurulan prangadır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk siyasi tarihine Postmodern Darbe olarak geçen 28 Şubat darbe girişiminin 22. Yıl dönümü dolayısıyla Kırıkkale Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yapıldı. Ak Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan eylemde konuşan İl Başkanı Nuh Dağdelen “28 Şubat Türkiye’nin ayağına vurulan prangadır” diye konuştu.

 

ÜLKEYE ZARAR VERİLMİŞTİR

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından 28 Şubat postmodern darbesi nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Kırıkkale Cumhuriyet ve demokrasi Meydanında düzenlenen basın açıklamasına Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, STK temsilcileri ve partililer katıldı. 28 Şubat 1997 tarihindeki darbenin ülkeye verdiği zarardan söz eden Ak parti İl Başkanı Dağdelen, Post Modern Darbe’nin yıl dönümünde demokrasiye yönelik tüm müdahalelerin bir insanlık suçu olduğunu haykırmak için meydanlarda olduklarını söyledi.  Dağdelen “Yıllar önce bugün, demokrasiyi bir türlü hazmedemeyen vesayet odaklan, yetkilerinin dışında devlet gücünü kullanarak, millet iradesiyle seçilen siyasi iradeye müdahale etme girişiminde bulunmuşlardır. Tanklardan aldıkları güçle devirlerinin 1000 yıl süreceği rüyasını görenler, birliğimizi ve bütünlüğümüzü gasp etmeye teşebbüs etmiş; ancak bu devletin gerçek sahibi olan milletimizin iradesine vurulmaya çalışılan pranga Allah’ın izniyle 10 yıl sürmeden tarihin derinliklerinde kaybolup gitmiştir” ifadesini kullandı.

 

KORKU VE DAYATMALAR ÜZERİNE

Açıklamalarına devam eden İl Başkanı Dağdelen “İrtica kılıfıyla vatandaşların düşünce ve inanç özgürlüğünü zapturapt altına almaya yönelik gerçekleştirilen post modern darbe sonrası; siyasi, idari, hukuki, ekonomik ve toplumsal alanlarda yaşanan dönüşümler onarılması güç değişimlere neden olmuştur. Darbeciler 28 Şubat’ta meşru bir iktidara karşı tıpkı 12 Eylül’de olduğu gibi gayrimeşru bir müdahalede bulundular. Bürokraside yer alan üst düzey yöneticilere haksız ve hukuksuz operasyonlar yapılarak sindirme politikası izlediler. Siyaseti bir araç olarak kullanarak toplumsal düzeni, özgürlükler ve demokrasi üzerine değil korku ve dayatmalar üzerine kurdular. Ülkemizi hukuk devleti olmaktan çıkarıp ideolojik zulümleriyle insanları değerlerine, inançlarına, kültürüne göre bölerek kategorize ettiler.

 

GÜÇLÜ DEMOKRASİ VE ARTAN ÖZGÜVEN

Dağdelen “Demokrasi faciası yaşanan Türkiye’de dini inançları gerekçesiyle eğitim ve çalışma haklan başta olmak üzere sosyal ve ekonomik haklarından yoksun bırakılan toplumsal hayatın dışına çıkartıldı, inançlarının yükümlülüğünü yerine getiren başörtülü kadınlarımız bu nedenle bedel ödedi, çok acılar çekti. Bugün gözyaşları dindi fanlar kapandı ancak izleri asla silinmedi. AK Parti Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları olarak bizler üzerimize düşen görevin farkındayız. 28 Şubat’ta ikna olmadık! O dönem yaşananları unutmadık, tutturmayacağız.  28 Şubat müdahalesinden 22 yıl sonra güçlü demokrasisi ve artan özgüveniyle ilham kaynağı olan bir Türkiye var artık. Güçlü Türkiye’nin güçlü yarınlarına ellerimizle birlikte yürüyoruz.” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x